30. kolo
08.04.2023 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Citizens na posledním nezaváhali

Southampton podle očekávání nestačil v zápase 30. kola Premier League na Manchester City, favorit vyhrál jasně 4:1. Dvakrát se trefil Erling Haaland, jenž se celkově dostal na metu 30, z penalty skóroval Julián Álvarez a trefil se i Jack Grealish. Za domácí pouze snížil Sékou Mara.

Už v páté minutě hosté pořádně provětrali domácí obranu. Jack Grealish si naběhl na Gündoganovu přihrávku do běhu a placírkou mířil na zadní tyč, Bazunu ovšem skočil po míči včas. O nějakých deset minut poté se do rychlého protiútoku dostali i domácí, když se Sulemana snažil vyzrát na Akého. Hostující stoper jej však poctivě stínoval, poté pomohl gólman Ederson, jenž před kopnutý balon rukavicí vypíchl mimo dosah Sulemany. Po půlhodině hry pak De Bruyne přihrál Grealishovi, jenž po své střele reklamoval ruku domácího Warda-Prowse v šestnáctce. K té skutečně došlo, nicméně byla u těla, a tak se hrálo k nelibosti hostů dál.

Neodpískaná penalta ale nemusela Citizens nijak extra mrzet, protože se ještě před přestávkou dokázali prosadit. Kevin De Bruyne svůj první pas jen odevzdal domácím, ti si však s balonem moc nepohráli a zase jej odevzdali. Belgického playmakera tak na levé straně našel Grealish znovu, De Bruyne vyslal pas na malé vápno, kde se objevila norská věž se jmenovkou Erling Haaland, a jeho hlavička byla nechytatelná. Pro Kevina De Bruyneho šlo o stou asistenci v Premier League. Stal se teprve pátým hráčem v historii, jenž se na tuto metu dostal, navíc k tomu potřeboval nejméně odehraných utkání (237).

Po přestávce si Gündogan narazil s Grealishem a poté technickou střelou pálil k zadní tyči. Minul o pár centimetrů. V 58. minutě už to ale bylo o dva góly. Po kombinaci pětice hráčů si Jack Grealish zaběhl z ofsajdové hrany za obranu na De Bruyneho finální přihrávku, střelu loňské dvoumiliardové posily ještě Bazunu vyškrábl, každopádně na dorážku pod břevno již vleže nestačil. O pár minut poté De Bruyne další geniální přihrávkou vysunul Bernarda Silvu, toho však famózně vychytal gólman Bazunu.

Běžela 68. minuta a Citizens přidali třetí branku. Akci založil Kevin De Bruyne, jenž vyslal po levé straně Jacka Grealishe. Ten si to poté namířil směr pokutové území a dloubnutím našel Erlinga Haalanda, jenž svůj třicátý gól v sezoně vstřelil stylově nůžkami. O čtyři minuty později udělali radost svým fanouškům i Saints. Moussa Djenepo prošel parádně přes několik bránících soupeřů a poté našel uvnitř šestnáctky Sékoua Maru, který nekompromisně vypálil k tyči.

Úsměv na tváří domácích fandů zase rychle zmizel, jelikož pronikajícího De Bruyneho srazil Kyle Walker-Peters, a City se tak ujali penalty. Konkrétně Julián Álvarez, který vystřídal Haalanda. Argentinec posléze balon poslal mazácky doprostřed. Manchester pak měl ještě jednu šanci na završení "bůra", De Bruyneho pobídku však ani napodruhé nevyužil Silva, který mířil pouze do nohy Bazunua.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3, Erling snad uz aspon na lavicke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele