19. kolo
03.01.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Luke Shaw (© AFP)

Man Utd vyhrál potřetí v řadě, doma skolil Bournemouth

Manchester United v 19. kole bez problému zdolal Bournemouth a na Old Trafford vyhrál 3:0. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě Casemiro, který se trefil po Eriksenově centru z přímého kopu. Po přestávce ještě United přidali dva góly, nejdříve po pěkné akci vstřelil branku Shaw a v 86. minutě definitivně potvrdil vítězství domácího týmu Rashford.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a první šanci na otevření skóre měl Martial, který si na úrovni penalty naskočil na přesný centr, jeho pokus hlavou však skončil vedle. Hráči Manchesteru drželi míč na svých kopačkách a zvyšovali aktivitu, což nakonec vyústilo ve vedoucí branku. Ve 23. minutě Eriksen rozehrál volný přímý kop, míč doputoval až ke Casemirovi, jenž si už věděl rady a z první uklidil míč do levého horního rohu.

Ve 28. minutě se dostali ke slovu i hosté, Solanke si v malém vápně našel centrovaný balón, ovšem hlavou zamířil hodně vedle. Ve 34. minutě zase hostující obrana zblokovala prudkou střelu z hranice vápna, kterou vyslal aktivní Casemiro. V nastaveném čase prvního poločasu nastala komplikace na domácí straně, van de Beek musel střídat z důvodu zranění a na jeho místo přišel Garnacho.

Ve 49. minutě už to bylo o dva góly. Fernandes krásně vysunul Garnacha, ten ještě vrátil míč na malé vápno, kde byl úplně volný Shaw, jenž pohotově zakončil doprostřed brány. V 58. minutě byli blízko gólu hosté, dobře hrající Solanke se po centru ze strany dostal k dalšímu zakončení hlavou, jeho pokus k tyči nicméně bravurně zlikvidoval de Gea. Vzápětí se španělský brankář vyznamenal i při střele Anthonyho.

V 71. minutě obdržel přesný balón na hranici vápna Rashford, každopádně jeho následná střela skočila těsně vedle levé tyče branky. O několik minut později se v podobné pozici objevil Garnacho, jenže prudkou ránou nastřelil pouze tyč. V 86. minutě se domácí radovali potřetí. Fernandes našel přihrávkou v pokutovém území úplně volného Rashforda, který už měl lehký úkol a bez obtíží umístil balón do branky.

Manchester vyhrál potřetí v řadě a bodově se dotáhl na třetí Newcastle, United navíc mají o jeden zápas méně.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
neyto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
neyto

4:0

Reagovat
Kuba94

Musíme vyhrát, prosím žádné zaváhání když se můžeme posunout v tabulce. V minulých sezónách to bylo zvykem. Takže nic nepodcenit a vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

1,27-6,01 -12,5. Co tímto dodavatel a poté i opisovač dat z naší jedničky zkouší???? Proč nesouhlasí kurz na EF????? HLAVNĚ ,ŽE TEČE VATA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele