33. kolo
25.04.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Luis Sinisterra vsítil první branku utkání (© AFP)

Utkání mezi Leedsem a Leicesterem skončilo nerozhodně

Záchranářský duel mezi Leedsem a Leicesterem začal ve svižném tempu. A po úvodní brance Sinisterry a vyrovnávacím gólu veterána Vardyho nakonec skončil zápas remízou 1:1.

Leicester své soupeře ze spodu tabulky tlačil a v sedmé minutě se dočkal odměny v podobě vstřeleného gólu. Výstavní trefa Youriho Tielemanse však nebyla pro ofsajd Soumarého uznána, a tak utkání pokračovalo za vyrovnaného stavu.

Další obrovskou šanci měl v 18. minutě James Maddison, ten však v dobré pozici minul Meslierovu branku. Jeho promarněná příležitost jej mrzela ještě o něco víc o dvě minuty později, kdy se Leeds prosadil ze své první šance v utkání. Jack Harrison našel milimetrovým centrem na zadní tyči Luise Sinisterru, který hlavou překonal brankáře Iversena a poslal Leeds do vedení.

Leicester se v posledních měsících trápí, což potvrdil i v úterý večer, kdy v obrovských šancích několikrát selhali Barnes s Iheanachem. Druhý jmenovaný měl největší příležitost na konci 73. minuty, kdy si s jeho střelou zpoza vápna Meslier poradil, a z následné dorážky trestuhodně na francouzském gólmanovi ztroskotal také Patson Daka.

Fanoušci Leicesteru se přeci jen důležitého vyrovnání dočkali, a to v 80. minutě. Střídající Jamie Vardy umlčel kritiku, která se snášela v nedávných týdnech na jeho jméno, když po kombinaci s Maddisonem a Iheanachem dokázal propasírovat míč za záda Mesliera. Svým druhém gólem v sezóně srovnal na 1:1.

V samém závěru mohli domácí zvrátit utkání zpátky na svou stranu, ve stoprocentních příležitostech však selhal jak Marc Roca, tak o chvíli později také Patrick Bamford, a tak střetnutí skončilo nerozhodně.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele