32. kolo
22.04.2021 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Jamie Vardy (© AFP)

Leicester má povinné tři body

Fotbalisté Leicesteru City zvládli duel 32. kola Premier League s West Bromwich Albion, který porazili 3:0. Domácí rozhodli už v první půli, když se postupně trefili Vardy, Evans a Iheanacho.

Hostující obránce Conor Townsend udělal hned ve třetí minutě obrovskou chybu, když se na pozici posledního nechal obrat o míč Kelechim Iheanachem, který utíkal sám na brankáře Johnstona. Chtěl ho obejít, ovšem gólman WBA se nenechal vyšachovat a dokázal se zvednout ze země včas na to, aby zablokoval zakončení útočníka Leicesteru nohama. Poté ještě pálil nad James Maddison.

O dvacet minut později už se však domácí ujali vedení. Kelechi Iheanacho si seběhl pro míč na půlku, kde ho zády k bráně soupeře sklepl na Youriho Tielemanse. Ten krásnou kolmicí za obranu vysunul Timothyho Castagneho, jenž z první nahrál již zcela osamocenému Jamiemu Vardymu a ten balón poslal nad padajícího brankáře Johnstona.

Uběhli tři minuty a Lišky znovu slavily, tentokrát po rohovém kopu. Centr Youriho Tielemanse nedokázal na přední tyči odehrát hlavou do bezpečí Matt Phillips. Ten balón jen lízl za sebe, kde si ho našel Jonny Evans, který přesně umístěnou hlavičkou nedal brankáři West Bromu šanci.

Hosté úplně odpadli a po chvíli se na ně valila další katastrofa. Timothy Castagne měl před sebou na pravé straně volný prostor a toho využil. Doběhl až k šestnáctce a přízemní střelou orazítkoval vzdálenější tyč Johnstonovy brány.

Ve 36. minutě už to bylo o tři branky. Thomas předal na levé straně míč Jamiemu Vardymu, který nasadil jesličky O'Sheaovi a dostal se do pokutového území. Následně nahrál před bránu Kelechimu Iheanachovi, který přes padajícího protihráče zakončil do protipohybu Johnstona.

Leicester mohl před přestávkou přidat ještě jeden zářez do pažby. Po centru Castagneho z pravé strany si našel v pokutovém území míč Kelechi Iheanacho, který zhruba ze sedmi metrů přestřelil bránu.

Po hodině hry měli hosté snad jedinou větší příležitost udělat něco se skóre. Po standardní situaci brankář Schmeichel boxoval míč, ale u toho se srazil s Kylem Bartleym a zůstal ležet na zemi. Rozhodčí ale ještě pustil ke koncovce Darnella Furlonga, který trefil právě spoluhráče Bartleyho. Nebýt jeho zásahu, směřoval by balón do prázdné brány.

Leicester si už poté pohodově dokráčel pro tři body a dál hájí třetí příčku. West Brom je šest kol před koncem předposlední se ztrátou devíti bodů na záchranu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele