5. kolo
15.09.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Watford FC - Manchester United 1:2

Po pátém kole bude mít Premier League už pouze dva týmy, které zatím neztratili ani bod. Dosud suverénní Watford, velké překvapení začátku sezóny, před vlastními fanoušky nestačil na Manchester United, který se naopak posune z hloubi tabulky vzhůru.

Tři body dnes pro The Red Devils zařídili svými góly Chris Smalling a Romelu Lukaku, dvěma fantastickými zákroky pak také brankář David de Gea, jenž po nevydařeném mistrovství světa opět ukazuje svou extratřídu. Španělská reprezentační jednička zazářila poprvé po čtvrthodině hry, kdy po spolupráci s Pereyrou z hranice vápna vypálil pod břevno Troy Deeney.

Na opačné straně rovněž konečky prstů zneškodnil pokus Alexise Sáncheze z ostrého úhlu pro změnu domácí gólman Ben Foster. Letní posila z West Bromwiche nicméně v závěru poločasu hned dvakrát inkasovala. Nejprve za jeho záda v 35. minutě doklepl centr Ashleyho Younga Romelu Lukaku, o chvíli později další pobídku Younga vrátil od šestnáctky Fellaini a zkušeného brankáře Watfordu z malého vápna přímo z voleje prostřelil Chris Smalling.

Nutno dodat, že Ben Foster ještě před odchodem do kabin dvakrát zneškodnil gólové střely Paula Pogby a jenom díky němu měli domácí po změně stran ještě o co hrát. Jiskřičku naděje vykřesal v 65. minutě Andre Gray, jenž tentokráte už naprosto nechytatelně uklidil do horního rohu brány zpětnou přihrávku Abdoulaye Doucorého.

Závěr byl ještě velmi dramatický a zapříčinila to i červená karta Nemanji Matiće. Srbský záložník v nastaveném čase poslal zezadu sestřelil unikajícího Willa Hughese a Mikeu Deanovi nezbylo nic jiného, než Matiće po druhé žluté vyloučit. Po následném přímém kopu se hlavičkoval stoper The Hornets Christian Kabasele a ve chvíli, kdy už většina Vicarage Road viděla míč v síti jej skvěle vytáhl do bezpečí David de Gea.

Watford tak letos poprvé prohrál, naopak Mourinhova družina si připisuje letošní třetí vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1x

Reagovat
PePiG7

0-1 Martial

Reagovat
frederik

1:1 "( 1:2 ) "rozhodne gól v závěru zápasu.

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Adhol

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele