9. kolo
20.10.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Huddersfield Town - Liverpool FC 0:1

Mohamed Salah ukončil své gólové sucho a ve spolupráci se zodpovědnou obranou zařídil v taktické bitvě Liverpoolu tři body, díky nimž se Reds dále drží na špičce tabulky s Manchestrem City. To Huddersfield se nadále potácí v sestupovém pásmu a stále čeká na své první vítězství v letošním ročníku.

Domácím se ze začátku dařilo držet ofenzivní hvězdy soupeře na uzdě. První pozdvižení tak vzniklo na opačné straně, když gólman Alisson Becker po zpětné přihrávce stopera Virgila van Dijka odkopem napálil útočníka Laurenta Depoitra, od toho se však míč odrazil pouze do zámezí. Hodně aktivní byl švýcarský záložník Xherdan Shaqiri. Ten nejprve z dálky napálil pouze hráče Huddersfieldu, ve dvacáté čtvrté minutě však přihrávkou vyslal egyptskou hvězdu Mohameda Salaha do pokutového území soupeře a ten ukončil svou čtyřzápasovou smůlu střelou z úhlu na zadní tyč. Terriers poprvé pořádně zahrozili až v třicáté první minutě, když Jonathan Hogg pumelicí z dálky napálil tyč. O sedm minut později zase Philip Biling slibně kroutil střelu z přímého kopu. Těsně před poločasem měli hosté velkou porci štěstí. Nejprve hrál Milner ve vlastním pokutovém území údajně rukou, což nechal sudí bez povšimnutí, za chvíli dokonce inkasovali, avšak ke smůle domácích fanoušků pouze z ofsajdu.

Druhou půli načal Daniel Sturridge prudkou technickou střelou, avšak těsně minul. V padesáté páté minutě Alisson skvěle vychytal hlavičku do protipohybu od Depoitra. O chvíli později se slova opět ujal Salah, kterého v náběhu našel Sturridge, ale tentokrát se mu bránu trefit nepodařilo. V sedmdesáté čtvrté minutě provedl levý obránce Liverpoolu Andy Robertson svůj další pověstný výlet dopředu, avšak jeho přízemní centr byl odvrácen na rohový kop. V sedmdesáté sedmé minutě zkoušel ještě změnit nepříznivý stav střídající Steve Mounie, jeho pokus však skončil daleko od soupeřovy branky. Ke konci už domácí vrhli všechny síly do útoku, avšak obrana hostů byla pozorná.

Zápas byl velmi vyrovnaný a šlo spíše o taktický souboj. Šancí se naskytlo pomálu, Terriers vystřelili na branku všehovšudy dvakrát a Reds dokonce pouze jedenkrát. Štěstí se však nakonec přiklonilo na jejich stranu a odvážejí si tak cenné tři body.

Autor: Jakub Podešva / onlajny.com, hoofoot.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LokoLFC

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
TerriersSKCZ

Preview z dielne Huddersfieldu zovčera: http://www.liverpoolsky.net/clanky/zapasy-a-vysledky/preview/9800-pl-2018-19-huddersfield-town-liverpool-fc

david s goliašom bol tiež použity ;)

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
TerriersSKCZ

Huddersfield – Liverpool Sumár z dielne Huddersfieldu: http://www.huddersfield.sk/club-news/huddersfield-liverpool-sumar/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele