32. kolo
30.03.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Huddersfield prohrál s Crystalem 0:2 a jako první sestoupil do druhé anglické ligy

Fotbalisté Huddersfieldu nezvládli ani další záchranářskou bitvu na půdě konkurenčního Crystalu Palace a po porážce 0:2 se stali prvním sestupujícím celkem letošního ročníku Premier League. S pouhými čtrnácti body na kontě mají ztrátu nedostižných devatenácti bodů na sedmnácté Burnely a s nejvyšší soutěží se tak pro příští sezónu rozloučí. Naopak Orli se posunuli na jedenáctou příčku se šestatřiceti body a přiblížili se proto k udržení.

Nicméně jejich vítězství se rozhodně nerodilo hladce, čelili totiž houževnatému protivníkovi a o svém úspěchu rozhodli až dvěma góly v závěrečné čtvrthodině. V úvodním poločase byl nejvíce vidět šestadvacetiletý útočník Zaha, který krátce po odehrané čtvrthodině střílel do odkryté branky, a jen teč bránícího protihráče vytěsnila balón mimo prostor tří tyčí. Ihned na to stejný hráč hlavičkoval ze středu pokutového území a mířil o decimetry vedle přední tyče.

Ve 26. minutě mohli z ničeho nic udeřit hosté, když se po centru z pravého křídla pověsil do vzduchu Löwe a proti jeho hlavičce musel výtečně zasáhnout brankář Guaita. Vzápětí uspěl domácí strážce v dalším souboji proti Löwemu a jeho ránu z levé strany odvrátil do bezpečí. Zhruba deset minut před přestávkou se opět ukázal Zaha, jehož tečovanou dělovku z hranice pokutového území zneškodnil pozorný gólman Huddersfieldu Hamer.

V 54. minutě připravil rodák z Pobřeží Slonoviny ideální palebnou pozici pro Patrica van Aanholta, nicméně Hamer byl i tentokráte ostražitý a míč ukryl ve svých rukavicích. Přesně v polovině druhé půle spálil obrovskou příležitost Townsend, jenž ze sedmi metrů zakončil po zemi trestuhodně o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. Rozhodující okamžik se zrodil v rozmezí 76. - 77. minuty, kdy rozhodčí Probert nařídil ve prospěch Crystalu penaltu.

Po faulu Bacuny na Zahu si balón postavil Luka Milivojević a s přehledem se trefil do protipohybu Hamera. Ani ne za dvě minuty mohlo být bleskově srovnáno, jenže Pritchard z nadějné pozice minul zadní tyč o centimetry. V 88. minutě zazdil další stoprocentní šanci Zaha po samostatném úniku, ještě v téže minutě však pojistil náskok Orlů van Aanholt technickou střelou z mírného úhlu do protějšího dolního rohu Hamerovy branky.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele