25. kolo
02.02.2019 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea na Stamford Bridge deklasovala Huddersfield

Chelsea se po středečním debaklu vrátila na vítěznou vlnu a beznadějně poslední Huddersfield vyprovodila hned pěti góly. Velkou vzpruhou může být pro družinu Maurizia Sarriho výkon Gonzala Higuaina, který se blýskl dvěma přesnými trefami, stejný počet přesných zásahů si připsal i Eden Hazard a pátý gól do sítě hostí přidal David Luiz.

Chelsea na svého soupeře vyběhla s chutí odčinit středeční průšvih a na hře to bylo od prvních minut znát. Po pár minutách se po přihrávce Jorginha dostal do zakončení právě Higuain, obrana hostí však jeho projektil tentokráte ještě zvládla zablokovat. O pár minut později se však Argentinec už mohl radovat - precizním pasem jej totiž oslovil Kanté, načež útočník Chelsea vůbec nepřemýšlel a balón napálil do sítě. Pojistku mohl o chvilku později přidat Barkley, ten si však v krkolomné pozici nedokázal správně seštelovat mířidla.

Po třicáté minutě tlak domácích přece jenom opadl a vypadalo to, že si do šaten odnesou jen jednobrankový náskok. Těsně před pauzou se však na výlet vydal Azpilicueta, před šestnáctkou byl hloupě postrčen Kachungou, sudí však byl toho názoru, že ke kontaktu došlo až uvnitř pokutového území, a tudíž nařídil pokutový kop. K němu se postavil Eden Hazard a bezpečně jej přetavil v druhou branku.

Tentýž hráč pak po hodině hry i definitivně rozhodl o osudu utkání - Barkley jej pěkným pasem vyslal za obranu, Belgičan v zakončení nezpanikařil, obešel brankáře a do prázdné svatyně uklidil třetí gól duelu. Gólové hody na Stamford Bridge ovšem nekončily - o chvíli později zase za vápnem napřáhl Higuain a trefil se naprosto přesně.

Na konečných 5:0 upravil po rohovém kopu Williana těsně před koncem David Luiz a celé Chelsea se tak alespoň na chvíli může o něco lépe dýchat. Na Sarriho družinu však čeká velenáročný únor, ve kterém se mimo jiné postaví Manchesteru City, Manchesteru United a Tottenhamu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Barkley)

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Assassin11

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

442

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele