23. kolo
14.01.2018 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Trápení Arsenalu pokračuje, výhru 2:1 slaví Bournemouth

Již loni byli hráči Bournemouthu velmi blízko vůbec první výhře nad londýnským Arsenalem, ovšem na domácí půdě tehdy prohospodařili tříbrankový náskok a museli se smířit jen s remízou. Tentokráte svěřenci Eddieho Howea proti Kanonýrům ještě dvacet minut před koncem prohrávali po trefě Bellerína, avšak dvěma slepenými góly skóre otočili a připisují si cenný triumf, díky němuž utíkají z bezprostředního sestupového ohrožení až na třinácté místo. Arsenal, jehož výkonu nepomohla ani absence Alexise Sáncheze, zůstává šestý.

První půle nabídla především nepřeberné množství nepřesností na obou stranách. Domácí po nadějném vstupu do utkání přepustili veškerou iniciativu Arsenalu a po osmi minutách málem pykali. Lacazettův centr z pravé strany si zpracoval Ainsley Maitland-Niles, kličkou si udělal prostor k zakončení a zklamaně přihlížel, jak jeho povedená rána končí pouze na břevně Begovičovy branky. Mladý univerzál Arsenalu byl záhy pro změnu iniciátorem nebezpečné akce na opačné straně, když na polovině hřiště namazal Jordonu Ibeovi, tomu se však nepovedlo sladit svou kolmici s náběhem spoluhráčů a ze slibného brejku nebylo nic.

Arsenal po valnou část první půle pokračoval v převaze, ale šanci si vytvořil jen jedinou. Znovu u toho byl přihrávající Lacazette, jehož pas propadl až k nabíhajícímu Welbeckovi, který se tak řítil sám na brankáře Begoviče. Bosenský gólman však stihl vyběhnout a zblízka střelu anglického útočníka pokrýt. Po tomto kritickém momentu se hráči Bournemouthu přece jen vzepjali k aktivnějšímu pojetí hry a závěr první půle patřil zase jim. Poté, co se neujaly protesty ohledně Iwobiho hraní rukou ve vlastní šestnáctce, se ve výtečné šanci ocitl Ryan Fraser, jehož gólovou ránu z hloubi pokutového území musel na poslední chvíli zablokovat Calum Chambers. První půle tak skončila bez branek.

Domácí po změně stran chtěli pokračovat ve zvýšeném tlaku na soupeře, jenže ve dvaapadesáté minutě Arsenal otevřené obrany Cherries beze zbytku využil k přímočarému útoku. O klíčovou přihrávku celé akce se postaral Alex Iwobi, jenž opět po pravé straně okolo tápajícího Danielse vyslal do samostatného úniku Héctora Bellerína. Španělský levý bek se rozhodl nic nevymýšlet, a přestože si Begovič na jeho ránu sáhl, míči již v cestě do sítě nezabránil.

Reakce Bournemouthu na nepříznivý vývoj utkání ovšem byla příkladná. Střely Frasera s Ibem se ještě neujaly, ovšem dvacet minut před koncem domácí podnikli rychlý výpad po pravé straně a k výtečnému Fraserově pasu se dostal před vyběhnuvším Čechem Calum Wilson, aby špičkou kopačky zasunul míč mezi tři tyče.

Než se zaskočení hosté stihli vzpamatovat, sotva pět minut po Wilsonově vyrovnání dokonce prohrávali. Forvard Bournemouthu se tentokráte zhostil role nahrávače, když do druhé vlny přiťukl míč Jordonu Ibeovi, jenž tvrdou ranou propálil Čecha a připsal si svůj vůbec první gól v dresu Cherries. Na konečném skóre 2:1 již nic nezměnil ani závěrečný tlak Arsenalu, který tak zůstává na šestém místě a konkurence v boji o přední umístění mu čím dál více uniká. Domácí naopak poskočili až na třináctou příčku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady musíme brát plnej počet prostě bez debat! Přehlídka fotbalu to od nás sice asi nebude, ale snad se Alexis ve svým asi jednom z posledních zápasů předvede a pomůže nám ke 3 bodům. 0:2. CCCCCCOOOOOOOOOYYGG

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se alexis ukaze v jednom z poslednich zapasu v cervenem dresu jsem myslel

Reagovat
smazaný uživatel

s wankerem už nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

já myslím, že čech bude mít na kontě dříve 200 zaviněných gólů než 200 nul

Reagovat
smazaný uživatel

wanker

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy dojde majitelům, že Wenger je už 10 let za zenitem?

Reagovat
smazaný uživatel

Majitelovi to bohužel nevadí ani v nejmenším

Reagovat
REPLIKATOR

Wenger out

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele