15. kolo
05.12.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1:1

Tottenham zažívá nejdelší sérii bez prohry za posledních třicet let. Čtrnáctý zářez napsal ve West Bromwichi, odkud si především díky reflexivnímu zákroku Llorise v druhé půli odváží remízu. Domácí pak neprohráli ani třetí utkání v řadě proti soupeři z Londýna.

Už po šesti minutách mohl zaskočit hosty Rondón, který se dostal přes Vertonghena a prudkou ranou jen těsně minul Llorisovu branku. O poznání lepší odpověď tak přinesl padesátimetrový pas Alderweirelda, který podcenil McAuley a Dele Alli pak snadně vypadající tečí procedil balón pod brankářem.

Defenzíva Spurs byla dlouho proti atakům domácích imunní a nedovolovala jim zakončit mezi tři tyče, tlak Baggies však každou minutou stoupal a šest minut před koncem prvního dějství se začínalo od znovu. Fletcher stihl míč od Sessègnona u rohu vápna ještě na hřišti, naslepo pak centroval před branku, kde si důrazně šel pro hlavičku McClean a svým prvním gólem v dresu West Bromu vyrovnal.

Jen tři minuty po změně stran mohl vrátit vedení hostům Kane, který přebral přihrávku od Dele Alliho, poradil si s McAuleym a směroval míč do sítě, na poslední chvíli však zasáhl Dawson a vykopl balón z brankové čáry. Tottenham stále více myslel na útok a z defenzivní letargie je vytrhl až přímý kop ze 74. minuty. Pas na malé vápno propadl k Olssonovi, který nechal vyniknout neuvěřitelné reflexy Llorise.

Těsný únik obratu domácí nabudil k překvapivému ofenzivnímu představení a obraně hostů najednou začalo téct do bot. Nejprve jen o centimetry unikl centr volnému Rondonovi, který dvě minuty poté střílel ze dvaadvaceti metrů a Lloris musel uklidňovat balón nadvakrát. Nepatřičně vyhrocený závěr plný emocí pak toho fotbalového těžko mohl přinést, Tottenham si tak připsal už čtvrtou remízu za sedm ligových výjezdů.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 popř. 2:2, 02

Reagovat
Kuba94

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Cobra

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele