3. kolo
23.08.2015 14:30 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

West Bromwich Albion - Chelsea FC 2:3

Fanoušky Chelsea teď asi příliš netrápí, že zažívají nejhorší vstup do sezóny od roku 1998. Blues totiž ve strhujícím a nervy drásajícím utkání na hřišti West Bromwiche Albion zvítězili 3:2, přestože hráli téměř 40 minut v oslabení a kopala se proti nim penalta. Debutant Pedro však gólem a asistencí přisoudil výhru na stranu obhájce titulu. Tentýž zápis přidal taktéž skvělý Diego Costa. Baggies tak nepomohly ani dva góly Morrisona.

Začátek zápasu přitom vůbec na první výhru Chelsea v sezóně nevypadal. Londýňané byli do dvacáté minuty na uplakaném Hawthorns úplně mimo, přičemž největší mlhu měl před očima Nemanja Matić. Srbský středopolař v tomto pásmu udělal čtyři špatné zákroky, z nichž jeden byl oceněn žlutou kartou a jeden pokutovým kopem.

Toho se ve třinácté minutě chopil James Morrison, který míč napálil doprostřed branky a Thibaut Courtois zachránil Chelsea skvělým zásahem nohou. Kromě belgického brankáře se dalším z hrdinů stal debutant Pedro, jenž hned po dvaceti minutách v novém dresu otevřel skóre. Ve dvacáté minutě si narazil s Hazardem a přes nohu Olssona poslal míč přesně k tyči.

Nejistota v defenzivě Chelsea však pokračovala - Dawson po Morrisonově centru hlavičkoval těsně nad, McManaman zase přes Azpilicuetu nebezpečně odcentroval a Courtois musel vyrážet balón na roh. Jenže Blues (dnes v černém) opět udeřili v nejlepší možný okamžik. Právě po rohovém kopu spustil Azpilicueta rychlý brejk, jenž se po ose Willian - střílející Pedro dostal až k Diegu Costovi na zadní tyči - 0:2.

Baggies se na domácí půdě nehodlali vzdát a v pětatřicáté minutě se dočkali kontaktní branky. Překrásnou kombinaci na levé straně vyšperkoval po centru McCleana akrobatickým a obětavým sklepnutím Rondón, načež James Morrison překrásně zakončil.

Domácí však přesto odcházeli do kabin s dvougólovou ztrátou. Už pět minut před obrátkou mohl snadno skórovat Willian po úžasné akci Pedra, ale Chelsea musela počkat na zásah nejméně pravděpodobného střelce. César Azpilicueta si vyčíhal Costovo sklepnutí na hranici šestnáctky a ukrytou střelou k tyči zvýšil už na 3:1 pro Mourinhovu ekipu.

Situace West Bromwiche se zdála beznadějná, do hry jej však vrátilo spojení slabé obrany Chelsea a přísného rozhodnutí sudího. Zdánlivě nevinný souboj Terryho s unikajícím Rondónem totiž ocenil červenou kartou pro kapitána hostí - a pět minut na to druhým gólem vykřesal naději Baggies James Morrison.

West Brom měl od té chvíle více než půlhodinovou přesilovku k dobru, co se týče šancí ke skórování, to však bylo na obou stranách ve zbytku utkání takřka vyrovnané. Velkou příležitost měl na jedné straně McManaman, u druhé branky selhal po skvělém Fábregasově přihrávce Diego Costa.

Domácí se však víceméně zastřelovali, na což v závěru utkání nebyl ideální čas. Rondón i Brunt pálili mimo, a když po podivném zákroku Cahilla střílel z bezprostřední blízkosti opět Rondón, zachránil tři body pro Chelsea výtečný Courtois.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

přání 1:0 nebo 1:1 realita asi 0:1 ale Blues hrají teda hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

... chlape, gratuluji, tvuj prvni normalni prispevek. Zadne urazeni, zadna zla krev, navic to dava smysl . Ja myslim, ze uz nezakopnem, alespon doufam

Reagovat
smazaný uživatel

normální tak to si asi nečteš všechno

Reagovat
LidoOP

přání 3:0, realita 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 a začne nám víťazná séria KTBFFH

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tuxedo

Jožko ich vyťaha za vajca a daju to 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

... koho???

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Keď na to tak pozriem odborným okom, Pedro na pravo a 0:3 ... hattrick Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

přáni 0:2 realita (0:1, 0:0)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ..hrame hovno a len tak skoro sa to nezmení

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si 0:3 ale hrajem nic takže realita1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si 0:3 ale hrajem nic takže realita1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak bacha na redku a prohru 2:1, ale věřím vám v remízu 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele