13. kolo
22.11.2015 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Ham United 4:1

Velice spokojení mohli dnes odcházet příznivci Tottenhamu z White Hart Lane. Jejich oblíbenci totiž v londýnském derby jednoznačně přejeli West Ham United 4:1, diváci se navíc mohli bavit zajímavým fotbalem s množstvím gólových příležitostí a dalších pěkných momentů.

Začátek utkání přitom žádné gólové hody nenaznačoval. Úvodní dvacetiminutovka byla hodně opatrná, poprvé zvedl diváky ze sedadel až Christian Eriksen jehož povedenou ránu ze střední vzdálenosti vyrazil Adrián efektním i efektivním zákrokem na rohový kop.

Neuplynulo ani sto dvacet vteřin a španělský brankář West Hamu už musel tahat balón ze své sítě. Ránu Dele Alliho sice ještě hostující obrana dokázala zblokovat, míč se ale nakonec odrazil ke kopačkám Harryho Kanea, jenž se hbitě otočil a nechytatelnou ranou otevřel skóre. Odpovědět mohl okamžitě Kouyaté, po jeho povedených nůžkách však pouze zvonilo břevno.

Druhá branka přišla ve 33. minutě. Christian Eriksen potvrdil, že v zahrávání standardních situací patří k nejlepším hráčům v lize, na jeho vynikající centr od rohového praporku si na přední tyči naběhl Tony Alderweireld, předskočil bránícího Carrolla a prudkou hlavičkou překonal Adriána. Ještě do přestávky měli Spurs další dvě obrovské příležitosti - v 35. minutě Adrián nejprve zlikvidoval střelu Sona a následnou dorážku nasměroval Alli do břevna. O chvíli později se po vysunutí výborně hrajícího Alliho řítil sám na bránu Harry Kane, ovšem zakončení se mu vůbec nevyvedlo.

Nejlepší mladý hráč loňské sezóny si chuť spravil krátce po změně stran. Velkou minelu v rozehrávce vyrobil James Tomkins, Eriksen předložil míč Kaneovi a ten prudkou, avšak ne příliš umístěnou střelou navýšil skóre. Adrián v tomto případě rozhodně neměl zcela čisté svědomí, své zaváhání nicméně za chvíli napravil, když nejprve vyrazil pokus Sona a bravurně zneškodnil i dorážku Eriksena. Dnešní gólový účet Tottenhamu uzavřel netradičně Kyle Walker. Pravý bek vyvezl balón až před šestnáctku soupeře, kde si narazil se Sonem a krásnou ranou šajtlí nedal plachtícímu Adriánovi nárok.

Hammers zaznamenali alespoň čestný úspěch tři minuty před koncem, kdy se po rychlém brejku dokázal uvolnit Manuel Lanzini a dělovkou na přední tyč propálil Llorise.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 popř. 1:1

01 (přeji ne-prohru hostům)

Reagovat
scholes18

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

bez Payeta 3:1pro Kohouty

Reagovat
Cobra

"Slepice totiž vzápětí nemilosrdně rozklovaly..." Usty vyloženě neunáší, že Čukotka bojuje o záchranu

Reagovat
Usty

Tohle může vadit fakt jen někomu, kdo trpí syndromem méněcennosti.

Reagovat
Cobra

Mám ti to napsat znovu, nebo si to všechno přečteš pod souhrnem, že to, co jsi napsal sem nepatří?!

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, zaujatý admine, ten primitivní koment "slepice" si si mohl snad odpustit ...každý vý že to jsou Kohouti a to je kur*a rozdíl...dúfam že Spurs vyhrajú s čistým kontom COYS

Reagovat
scholes18

tak stale lepsie chickens ako cocks nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenhamu sa v angličtine hovorí skôr cockerels, ale aj tak výraz cock si ľudia vo Veľkej Británii spájajú skôr s kohútom ako s niečim iným. Rovnako ako u nás je vták skôr vtákom.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Usty, ty jsi vážně kovaný kokot, to není možné. Nediv se, že tě tu nikdo nebere vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele