36. kolo
01.05.2016 13:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Swansea City - Liverpool FC 3:1

Pokud některý fanoušek Liverpoolu ještě snil o Lize mistrů, po dnešku může zapomenout. Omlazená sestava po čtvrtečním evropském večeru vůbec nestačila na Swansea, které si skrze dominantní výhru 3:1 definitivně zajistilo účast v příštím ročníku Premier League...

Jürgen Klopp učinil rovnou osm změn oproti nedávnému vystoupení na El Madrigalu a to se zkrátka muselo projevit. Z nově příchozích jako by se uchytil pouze brankář Danny Ward, zatímco ve středu pole se topili debutant Pedro Chirivella spolu s Kevinem Stewartem.

Nad nimi vyčníval především maršál Jack Cork, který odehrál vynikající utkání, ale dominanci Swans popravdě pomohly i ledabylé výkony hvězd hostů. Například Daniel Sturridge ve 14. minutě ztratil balon a pak jenom nehnutě přihlížel, kterak labutě úspěšně budují útok, jenž málem utěšeně zakončil Ayew.

Ghanský záložník si takhle musel počkat jen o chvíli déle, aby ve 20. minutě odhlavičkoval do sítě Sigurdssonův roh. Další potenciální brance již při střele Corka zabránil Ward, i ten byl ale krátký na nadcházející průnik stejného středopolaře, který opět využil nečinnosti soupeře.

Reds se záhy pokoušel probudit teprve 18letý Sheyi Ojo, Sturridgeův lob bez přípravy ovšem natrefil pouze na boční stranu jedné z tyček. Liverpoolu tedy více pomohla až poločasová střídání. Na hřiště se dostali Lucas s Bentekem, a právě druhý jmenovaný po Ojově rohu hlavou snižoval.

Kontaktní branka však nebyla Liverpoolu k ničemu. Hned v 67. minutě, doslova za pár sekund, udělal chybu Lucas, Montero prosvištěl kolem Škrtela a Ayew už měl poměrně lehkou pozici. Se zbytkem času už potom LFC nic produktivního udělat nestihlo, naopak ještě dohrávalo o deseti, když se za dva žluté prohřešky nechal vyloučit mladý levý bek Bradley Smith.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední větě Jornad Henderson.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
HullCity

Pokud některý fanoušek Liverpoolu ještě snil o Lize mistrů, po dnešku může zapomenout.

Zase hovadina!!A co vítězství v EL?

Reagovat
ian.rush

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele