16. kolo
12.12.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sunderland AFC - Watford FC 0:1

Watford přepisuje svá maxima! Tři vítězství v řadě, sedmé v sezóně - to je něco, co za svá účinkování v Premier League doposud nedokázal. Sunderland se sice vzepjal k dramitckému závěru, stále ale neukončuje čtyři roky čekání na obrat v domácím představení, pokud jako první inkasuje.

Hornets od úvodního hvizdu nikterak nezastírali svojí pohodu z posledních týdnů a svou aktivitou vygenerovali rychlou změnu skóre. Nikoho asi nepřekvapí, že Coates u bližší tyče nedokázal uhlídat Ighala, který z malého vápna procedil míč pod překvapeným Pantilimonem a Nyom si tak připsal parádní přihrávku z první, kterou posílal míč před branku z rohu vápna.

Na konci deváté minuty mohlo být u hostů ještě veseleji, to když z druhé strany centroval Aké, díky důrazu se k balónu dostal Abdi a napřáhl k další střele z pár kroků. Děravou obranu tentokrát brankář podržel.

Vzápětí se díky Deeneymu dostal do vápna opět Ighalo, O'Shea mu skočil na chytrou kličku, kanonýr hostů se tak dostal tváří v tvář brankáři a opět ho dokázal prostřelit, zastavující se míč mohl dorážet do prázdné branky, ale jeden z obránců skvělým zákrokem stihl odkopnout na malé vápno. Akce nicméně pokračovala, Abdi byl příliš blízko brankáři, aby dokázal skórovat a Juradovi chyběly centimetry, aby se z následné dorážky postaral o něco více než o pouhé zvonění v uších bezradných obránců.

V 17. minutě tak měl blízko k ledové sprše pro Watford Borini, ten se dostal ke střele z pravé strany a jen těsně minul vzdálenější tyč. Allardyce vlastně ani neměl jinou možnost a minutu poté už dělal první změnu v sestavě, kterou odnesl Yedlin. Změnou rozestavení uklidněná hra opět trochu uspala domácí defenzívu a Pantilimon se musel vytáhnout proti Capouého střele z první.

Gomes se tak musel činit minutu před odchodem do šaten, to si na pas z přímého kopu nejvýše vyskočil Britos a hlavičkou pod břevno zařídil první práci pro svého brankáře. Probuzený Sunderland zahrozil i krátce po přestávce, když Fletcher hrudí sklepl pas před vápno pro Rodwella, jehož střelu přes obránce brankář hostů dokázal zlikvidovat.

Po hodině hry se diváci dočkali nejatraktivnější desetiminutovky za několik posledních týdnů, fotbalu nahoru - dolů však žádné nebezpečné zakončení nevyprodukoval a přeci jen pasivnější Watford musel držet koncentraci defenzívy na maximum, aby útlý náskok ze žhavého začátku uhájil. To jim chtěl znemožnit Defoe, který rozvlnil síť po necelých třech minutách od vystřídání, metrový ofsajd ale pomeznímu ujít nemohl.

Chvíli poté to zkoušel z dvaceti metrů Watmore, pokus opatřený zjevnou falší z dvaceti metrů mezi tři tyče nevměstnal. Učinit rychlý konec dramatu mohl Ighalo, který se dostal za obránce, střelou v pádu ale Pantilimona nepřekonal. Zákrok utkání tak vzápětí musel vytasit Gomes, který se snad kouzelnickým trikem dostal včas na zem a dokázal vyrazit střelu z hloubi vápna od Defoa, kterou ještě tečoval Cathcart.

A v dalších dvou minutách se video akorát přetočilo. Nejlepší střelec Watfordu nedokázal dotáhnout únik, když Coates v poslední moment stačil dát do střely nohu, na druhé straně se bývalý reprezentant Anglie držel za hlavu po lehké teči centru, kterou mezi tři tyče balón nenasměroval. Když ani Johnson nedokázal osamocen u malého vápna z voleje zamířit přesně, mohl se Gomes radovat ze zaslouženého čistého konta a posun na skvělou sedmou příčku.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Nefandím ani jednomu týmu takže kříž.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele