36. kolo
01.05.2016 17:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Southampton FC - Manchester City 4:2

Manchester City se evidentně soustředí na semifinále Ligy mistrů, ještě by se ale docela klidně mohlo stát, že v příštím ročníku milionářské soutěže vůbec nebude figurovat. Nepříjemnému překvapení pro příchozího kouče Pepa Guardiolu se teď Citizens přiblížili prohrou na St. Mary’s, kde hattrickem úřadoval Sadio Mané...

Man City utrpěl první prohru v šesti kolech, tímto však k jedné závěrečné zteči zve své městské rivaly - v případě, že United zvládnou své dohrávané utkání, budou mít dvě kola před koncem na čtvrtou příčku ztrátu jediného bodu.

"Koukáte se v Madridu?" skandovali ironicky fanoušci City závěrem utkání, které se pro jejich mužstvo od počátku nevyvíjelo vůbec dobře. Pravda, pouze tři hráči z dnešní sestavy startovali i proti Realu, právě jeden z nich - Nicolás Otamendi - ovšem zkraje zápasu zaváhal, a nechal tak napodruhé klapnout spolupráci Tadić - Long.

Man City měl svou jednu svou pěknou šanci díky Sterlingovi, jen osm minut poté ale prohrávalo už o dva góly, když Tadić znovu výborně asistoval příhrou mezi Mangalou a Kolarovem, aby Mané nekompromisně propálil bezmocného Harta.

Manchester City nakonec do kabin nekráčel zcela zlomený jenom kvůli jednomu muži, s neuvěřitelnou frekvencí skórujícímu mladíkovi Kelechimu Iheanachovi. Nigerijský reprezentant dával kontaktní branku až ve 44. minutě po šťastném odrazu balonu od Cuca Martiny.

V tu chvíli se však jednalo o pouhý záchvěv a v 57. minutě byli Saints opětovně na koni s dvoubrankovým náskokem. Joe Hart sice ještě perfektně zvládl zareagovat na Van Dijkovu hlavičku po rohovém kopu, po odrazu od břevna se nicméně balon snesl tak akorát na kopačku Maného, jenž neměl problém nablížit se hattricku. Ten potom Senegalec zkompletoval v 68. minutě, opět za asistence Tadiće.

Se ctí takto z utkání vyvázl pouze Kelechi Iheanacho, který se sám ještě jednou prosadil v samotném závěru krásnou ranou z hranice šestnáctky. "Garethe Bale, jde si pro tebe," zpívali poté o něco lépe naladění fanoušci Citizens.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
t0mmy33MCFC

zkurvena FA... nemuzem to hrat v sobotu ze? letos nam fakt nevyhoveli vubec v ničem... a pak se divi ze anglicke tymy jsou v v evrope v haji...

Reagovat
t0mmy33MCFC

nechapu proc nemuzem byt prohozeni s Arsenalem, kdyz ti pak v tydnu nic nehraji..

Reagovat
smazaný uživatel

Moje rec

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Noooo , Bony neviditelnej hlavně že pořád p*čuje že nehraje Každopádně jestli s takovýmhle nasazením půjdou na Real tak to potěš koule....

Reagovat
t0mmy33MCFC

bony katastrofa za 90min se nedostane k míču a to City hralo az nevidane moc nakopavaci taktiku ocividne na nej.. mel by si vzit priklad z Maneho.. ten ty brejky zakoncoval neskutecne.. jinak Pelle tenhle zapas doslova obetoval no.. cekal jsem ze Kuna nasadi aspon na posledni pul hod.. ale fakt vse obetuje realu.. ale pokud s realem vyhori tak tenhle zapas teda bude bolet o to vic

Reagovat
smazaný uživatel

to už víme dlouho, že Bony má odejít horší je to, že nevíme jestli budeme hrát LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele