14. kolo
28.11.2015 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Southampton FC 3:1

Manchester City po třech utkáních bez vítězství dokázal zase naplno bodovat, když na Etihad Stadium porazil Southampton 3:1, o což se svými přesnými trefami zasloužili Kevin De Bruyne, Fabian Delph a Alexander Kolarov. Gól Shane Longa přišel vniveč, a tak si klub z jihu Anglie připisuje premiérovou venkovní porážku v letošní sezóně.

Citizens vstoupili do dnešního utkání s velkým odhodlání napravit nedávné neúspěchy a za svou aktivitu byli brzy odměněni. Ještě před tím napřáhl z přímého kopu specialista na podobné situace Alexander Kolarov a Maarten Stekelenburg jeho střelu krotil s velkými potížemi. V 9. minutě už ale inkasoval, když obrovskou minelu vyrobil Maya Yoshida, míče se zmocnil Raheem Sterling a po několika rychlých krocích vybídl ke skórování před prázdnou bránou Kevina De Bruyneho, jenž nepohrdl - 1:0.

Další chyba v rozehrávce Saints přišla čtyři minuty nato, Oriol Romeu namísto Wanyamovi přihrál Fabianu Delphovi, jehož kolmici se okamžitě snažil využít Sergio Agüero, v rozhodujícím momentě si však balón příliš předkopl a Stekelenburg dokázal celou situaci zažehnat. Znepokojený Ronald Koeman v tu chvíli na lavičce jen nevěřícně kroutil hlavou.

Ve 20. minutě se domácí dožadovali penalty a nutno dodat, že právem. Fernandinhovu hlavičku po centru od rohového praporku na brankové čáře rukou vyrazil Steven Davis, hlavní rozhodčí Roger East ovšem tento přestupek zřejmě přehlédl. Partu Manuela Pellegriniho to ale příliš mrzet nemuselo, hned z následného rohu totiž navýšila své vedení. De Bruyne překvapil defenzivu soupeře rozehrávkou po zemi na střed hřiště, kde čekal připravený Fabian Delph a jeho přízemní střelu tečoval mimo dosah Stekelenburga Virgil van Dijk - 2:0.

Nizozemský stoper mohl svůj nešťastný moment okamžitě napravit, jeho nádherná rána z nějakých pětadvaceti metrů však pouze rozezvučela břevno Caballerovy svatyně. Argentinský brankář byl v dnešním utkání dlouho bez práce, ačkoliv Southampton postupem času hru vyrovnal, nebezpečný příliš nebyl. Krátce po přestávce se se přesto dokázal dostat zpět do zápasu, když se po centru Maného a zaváhání Caballera s Demichelisem prosadil Shane Long.

Irský útočník, který dnes na hrotu útoku nahradil distancovaného Pellého, v 61. minutě dokonce nebyl daleko od vyrovnání. Dušan Tadić dostal neskutečně mnoho prostoru, čehož využil, pronikl až před Caballera, který jeho trochu laxní zakončení zlikvidoval a se štěstím si poradil i s následnou dorážkou právě Longa.

Southampton svou příležitost nevyužil, naproti tomu Manchester ano, a tak vedl znovu o dva góly. Sky Blues rozjeli rychlou akci, míč se po ose Sterling - Bony - De Bruyne dostal až ke Kolarovovi, který si přihrávku zpracoval na prsa, zachoval chladnou hlavu a z druhé dotyku vypálil přesně na zadní tyč - 3:1. A jelikož poté zazdil dobrou příležitost Sadio Mané, připisují si Citizens konečně zase tři body.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (21)

Přidat komentář
MCFC_8

Dalsia strata je nepripustna...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VojtovaChelsea

strata

Reagovat
MCFC_8

Mas problem chlapce? Dostali ste sa trochu nad pasmo zostupu tak uz si vyskakujes? Zajtra pozor na kohuty...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1 CITIZENS

CITIZENS JDEME

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska musíme vyhrát jinak to bude špatné ale trápí mě ta absence sice Kun je tam ale zbytek... chybí jinak pravda nkdo nemusí nic

PS: pšttt City dnes i přesto musí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

City nevyhraje ani nahodou,na south 02 paradni kurs zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný ale chce to koupit středního obránce Demichelis pryč to samé platí pro jednoho útočníka (příchod) a taky dvojka do brány i když dnes Caballero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele