21. kolo
12.01.2016 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - West Ham United 1:3

West Ham vyrovnává svůj rekord v počtu ligových zápasů bez prohry a stále útočí na příčky zajišťující Ligu mistrů. Bournemouth po první půli odpadl, naopak hra Dimitriho Payeta gradovala, předvedl jeden z nejlepších výkonů letošní sezóny a s pomocí Ennera Valenciy dokázal během závěrečných pětadvaceti minut zvrátit celý zápas ve prospěch hostů.

Vstup z říše snů chtěl pro hosty zajistit Antonio, který ztroskotal až na Borucovi, jenž střelu z hloubi vápna vyrazil a Noble si s dorážkou poradit nedokázal. Ospalí domácí v prvních deseti minutách přihlíželi i umění Payeta či Carrolla, kteří svou práci sice dokázali odvést parádně, nepodrželi je ale jejich spoluhráči a radost tak přišla na druhé straně. Surman přihrál na střed hřiště Arterovi, jenž se lehce zbavil Obianga a na perfektně umístěnou střelu z třiadvaceti metrů Adrián nedosáhl. Úvodní branka už padla bez Carrolla na hřišti, jeho pokus o první gólovou šňůru tří zápasů zmařilo brzké svalové zranění.

Zaskočení hosté mohli během chvíle prohrávat o dva góly, u Cherries debutující Afobe ovšem hlavičkoval nad břevno, vzápětí si Adrián poradil s pokusem Danielse. Ten započal i další nebezpečnou akci, která se přes Stanislase opět dostala k nové akvizici domácích, jenže ta svou nerozhodností dala šanci na včasný zákrok brankáři Kladivářů. Zaskvět se tak musel Boruc, který vyrazil Cookem tečovaný pokus Jelaviće, ten tak nevyužil další líbivou přihrávku Payeta. Po rohovém kopu se k dobré šanci dostal Tomkins, pálil těsně vedle levé tyče. Dvě minuty před odchodem do šaten vzal na sebe tíhu okamžiku agilní Francouz, i on si však po výborném napadání defenzívy vylámal zuby na brankáři.

A Dimitri Payet pokračoval i po změně stran, v osmé minutě tak parádně vybídl Ennera Valenciu, ten v tu chvíli ještě příznivce hostů zklamal. Cherries měly potíže pokračovat v sebevědomém výkonu z první půle, když se navíc po hodině hry nedokázali v rychlém sledu prosadit Afobe s Arterem, přišlo zasloužené vyrovnání. A nemohl se o něj postarat nikdo jiný, než osmadvacetiletý bývalý hráč Marseille a stejně tak se nemohlo jednat o ledajaký zásah. Po faulu Smitha na Antonia opřel excelentní pokus z pětadvaceti metrů ještě o břevno a Borucovi nedal sebemenší nárok.

Pro domácí až bolestně rychle pak přispěchal s další přesnou přihrávkou, tentokrát zesměšnil duo obránců, pronikl do vápna a před brankou našel tentokrát již úspěšného Valenciu, jenž z první snadno rozvlnil síť překvapeného brankáře. S dramatickými závěry mají v Bournemouthu zkušenosti a Stanislas patří mezi ty, kteří o sobě v takové fázi dají vědět. Nejinak tomu bylo v 81. minutě, kdy se o vyrovnání pokoušel střelou zpoza vápna, v němž balón zastavil Ogbonna rukou, nicméně Atkinson naříkání domácích ignoroval.

Byl to tak opět Antonio, který si před šestnáctkou došel pro faul a následný přímý kop zahrál Valencia dokonale, když nachytal Boruce a z nepříliš přejícího úhlu místo centru volil důvtipnou střelu k bližší tyči. Rozhodující úder chtěl ještě alespoň zmírnit do poslední chvíle s byrokracií bojující Iturbe, na Adriána si ovšem v nastaveném čase nepřišel. West Ham tak opět potvrdil, že s Payetem jde všechno líp, vždyť s ním na hřišti střílí v průměru o 1,3 branky na zápas více a prvně od října tak odváží ze hřiště soupeře všechny body.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 (popř. na 30% 1:1) 01

Třešně do toho

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

s payetom nie je o čom..

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Carrol da v 60 minute tretiho gola :), hlavou samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Mám tam dvojku za 3,90 kurz na pokerstars, tak snad to Michail Antonio zařídí.

Reagovat
smazaný uživatel

PAYET Neskutecnej hrac Jinak vsichni dreli,zaslouzena vyhra.Tresne trochu prepalili zacatek. COME ON IRONS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste dekuju Tipsportu za nadhernej kurz na Hammers.Bude na nejaky to kafe..

Reagovat
smazaný uživatel

... sorry, chlape, ale jestli jsi byl schopen vsadit tento zapas, jdi radsi od teto "zabavy" pryc. Jestli sazis, aby pro tebe mel zapas lepsi stavu (tj. dvacku apod.), super tah

Reagovat
JimBob

nechapu, proc by na to nevsadil? vsak hammers je od zacatku sezony zapas co zapas kurzove znevyhodnovano a stejne vyhrava.

Reagovat
smazaný uživatel

3.9 to se proste muselo zkusit. Na sobotu na Kladiva 2.9 na Newcastlu to taky neni spatny..

Reagovat
smazaný uživatel

dobře no, dobrý výkon škoda třešně

Reagovat
JimBob

payet je zpatky, parada! :)

Reagovat
OnlyWHU

PAYET - dar z nebes! Díky WHU za nádherný zážitek! Come on irons!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele