23. kolo
31.01.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 0:3

Tottenham dal zapomenout na nemastné výkony z pohárů a díky skvělému vstupu do utkání s přehledem ovládl odpoledne v Hawthorns. Skvostný výkon si navíc připsal i Hugo Lloris, bez jehož bravurních zákroků mohl nevzdávající se domácí tým utkání minimálně zdramatizovat.

Jakýmkoliv taktickým přípravám domácího celku odzvonilo už po pěti minutách, kdy Yacob zezadu fauloval Dembélého. K přímému kopu se totiž postavil Eriksen a přesto, že si Foster na balón sáhl, mohl oslavit další přesný zásah přes zeď pod břevno. A v 15. minutě bylo v sektoru hostů ještě veseleji, když na konci učebnicové kombinační akce poslal Dembélé do vápna Kanea, jenž se zpracováním lehce zbavil Wisdoma a na jeho prudkou střelu nestihl Foster zareagovat včas.

Blížila se půlhodina hry a ozývat se konečně začali i Baggies, poslední a velmi hlasité slovo měl ovšem Lloris. Po rychlém kontru vyslal parádní technickou střelu Morrison a brankář hostů tygřím skokem ji jen taktak vyškrábl nad břevno. Vzápětí zahráli domácí secvičenou akci po přímém kopu a laxní obrana Tottenhamu opět musela složit díky svému gólmanovi, jenž se až nepochopitelně rychle ocitl na zemi, aby vyrazil Yacobovu ránu z osmi metrů.

Další nebezpečí pro branku hostů přišlo opět po přímém kopu a tentokrát si oddychl i Lloris, když po hlavičce Dawsona zaduněla stadionem rána do břevna. Výrazně zlepšený výkon Pulisových svěřenců a naopak zřetelný útlum vedoucího celku však už do přestávky na skóre nic nezměnil.

A čtyři minuty po změně stran mohlo být s domácími ještě hůře, Walkerův sražený centr přebral Eriksen a zpoza vápna pálil po zemi jen centimetry vedle vzdálenější tyče. Vzdor svým nepřeberným zkušenostem udělal osudovou chybu po hodině hry Lescott, který šel ve vápně do skluzu proti centru Walkera, ten sice zastavil, ovšem jen pomocí ruky nad hlavou. Kane zamířil z pokutového bodu dokonale k tyči, Foster navíc skákal k té druhé a Tottenham se už mohl těšit na veselou cestu domů.

V 74. minutě se snažil ještě vykřesat jiskru naděje Berahino, který se zorientoval ve vápně rychleji než jeho strážce, Lloris však opět stál tam, kde měl a rázný pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil. V závěru se o dokončení hattricku pokoušel Kane z přímého kopu, jeho důraznou střelu však zpod břevna vytáhl Foster a odvrátil tak ještě výraznější debakl.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
M1ck0

0:1 Eriksen v 89. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kane!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele