11. kolo
09.11.2014 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Newcastle United 0:2

Komu jen tu třpytivou formu ukradly? Straky si díky precizní hře připisují čtvrté ligové vítězství v řadě a celek topící se na dně Premier League je zničehonic v první polovině tabulky. Především v útoku marní hráči West Bromu tak po dvou remízách ani napotřetí nedokázali na vlastním pažitu vyhrát a padají právě za svého nedělního soupeře.

Opatrnému vstupu do utkání lehce vévodili hosté, kteří si v prvních osmi minutách vynutili nebojácnými průniky podél lajny tři zajímavé standardky, všechny centry však pozorná obrana polapila a prvního těžkopádné oddychnutí domácích fanoušků přišlo až po střele Ameobiho v 10. minutě. Ten sebral odražený balón na hranici vápna a překvapivou ranou přes obránce rozezněl břevno nic netušícího Fostera.

To konečně probralo k nějaké akci i Baggies, Brunt přihrál před šestnáctku Anichebemu, který stojící zády brance narazil z první Berahinovi a tvrdou střelu pod břevno musel pouze vyrážet dobře postavený Krul. Zatímco West Brom rychlou a přesnou kombinací vyrovnal obraz hry, Straky nijak neskrývaly své sebevědomí v soubojích jeden na jednoho, tak jako tak však před brankami dominovaly výborně organizované obrany.

Vzrušení postrádající průběh první půle vyplnil úctyhodným gestem zaplněný sektor fanoušků hostí, kteří aplausem během osmnácté minuty vyjádřili podporu Jonasu Guttiérrezovi, úspěšnému bojovníkovi s rakovinou varlat. A ve stejné části stadionu se další hlasitý potlesk znovu ozval krátce před odchodem hráčů do šaten. Poločas směřující k bezbrankové remíze totiž zlomila na stranu Newcastlu akce, kdy Janmaat milimetrově přesnou přihrávkou z pravého křídla do vápna našel tísněného Ayoze Peréze, který v jednadvaceti letech ukázal svou chladnokrevnost a drzou patičkou k tyčce nedal Fosterovi šanci.

Po změně stran tak byla řada na domácích, ti si přes všechny obtíže získali územní převahu, naráželi však na předfinální přihrávku, jejíž úspěch nedopouštěla především dvojice Janmaat - Coloccini. A byli to právě oni, kteří svůj perfektní výkon dovedli k dokonalosti po hodině hry. Po odraženém rohu zůstali u míče hosté, nizozemský bek seběhl k pravé lajně a svou druhou dokonalou přihrávkou, tentokráte centrem na zadní tyč, našel osamoceného argentinského zadáka, jenž hlavičkou zblízka pojistil vedení.

Zdramatizovat závěr utkání mohl, či spíš měl, v 79. minutě Wisdom, k němuž propadl na zadní tyči balón, nicméně z pár kroků rozvlnil síť pouze z vnější strany. Není to ovšem talentovaný obránce, na kterého by měla dopadnout zloba nešťastných fanoušků, šedesátiprocentní převaha na míči se přeci jen má zužitkovat ve více než dvě výraznější šance za celý zápas. Debaklu pak ještě musel pět minut před koncem zamezit Foster, jenž se vytáhl proti voleji z osmi metrů od již jednou úspěšného Ayoze Peréze.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Beros

Věřím vám, kluci...

1:2 (... - Perez, Sissoko)

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
NuFc23

1:2 perez da pre istotu vsetky goly

Reagovat
Beros

Úplně všechny góly, jo??? Takže si dá i vlastní???

Reagovat
NuFc23

Reagovat
smazaný uživatel

Jasan 2 tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasan 2 tip 0:2

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (papiss, riviere)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Beros

Výborně hoši, jen tak dál...

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooooooooooo STRAKYYYY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele