18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Aston Villa 1:0

Jeden z těch frustrujících zápasů v sezoně si dnes na Boxing Day prožila Aston Villa. Ta v utkání se Swansea po většinu času tahala za kratší konec pomyslného provazu, přesto v útočné třetině ne a ne přijít s nějakým uspokojivým zakončením. Sigurdssonova paráda z přímého kopu tudíž pro labutě zařídila druhou po sobě jdoucí výhru...

Fotbalisty obou celků přivítalo na jihu Walesu to nejsychravější britské počasí, jaké si dovedete představit. A ve stále sílícím dešti opravdu ani nebylo příliš na co koukat. I přes chabé pasáže se nicméně pár záznamu hodných situací přece jen událo...

Jefferson Montero se například uvedl brzkou hlavičkou nad bránu a Aston Villa kontrovala zajímavým pokusem Agbonlahora, který jen o pár milimetrů minul levou šibenici Fabianského svatyně. A nakonec to byli birminghamští, kdo již po 13 minutách inkasoval.

Tehdy Gylfi Sigurdsson z přímého kopu těsně za šestnáctkou krásně nachytal Guzana u "jeho" vzdálenější tyčky. Americký gólman si tedy jistě dovedl představit lepší vstup do svého jubilejního stého ligového startu za Aston Villu.

Hostující snaha o návrat do utkání by se posléze dala charakterizovat slovem "nesmělá". Ally Cissokho byl třeba po půlhodině hry kompletně zaskočen propadnuvším centrem Cleverleyho a v případě Bentekeho nadějného projektilu ze standardky znovu scházely Villans k radosti jen pověstné milimetry.

Na druhé straně mohl Ashley Williams akorát děkovat asistentu rozhodčího, že zdvihl praporek na znamení ofsajdu, jinak by si ještě dlouho musel vyčítat, že zhruba po 40 minutách hry hlavou nedokázal sklepnout do sítě relativně jednoduchý míč ze standardní situace.

Po přestávce se Aston Villa dlouho nedostala k žádnému ohrožení Fabianského branky, a když už jednou pálil Benteke, jeho ojedinělá rána byla včas odkloněna vedle. Andreas Weimann se pak pro změnu vytasil se dvěma zajímavými průniky, pokaždé však neměl síly či trpělivost na výběr správného zakončení. Jednou tedy zpackal střelu, podruhé zase přihrávku před odkrytou klec.

Swansea se už po pauze nikam nehnalo a jeho ojedinělý brejk vedený Emnesem v 78. minutě zakončil Dyer trestuhodně přímo do Guzana. Teprve v nastavení potom došlo na závěrečný tlak Aston Villy, když se hosté dobrali ještě ke dvěma nadějným kousnutím. Fabianski se však speciálně proti Bentekeho vynikající hlavičce vytáhl se vskutku prvotřídním zákrokem po své levé ruce.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0"1

Reagovat
smazaný uživatel

sorry-0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele