32. kolo
11.04.2015 16:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Crystal Palace 1:4

11 minut - přesně tak dlouho trvalo Yannicku Bolasiemu vstřelit Sunderlandu čistý hattrick. Jeho Crystal Palace tak vyhrálo na Stadium of Light suverénně 4:1. Skóre doplňovali ze strany vítězů Glenn Murray, za domácí alespoň kosmeticky korigoval Conor Wickham.

Kouč Alan Pardew tak má důvod k malé oslavě; nejenže Sunderland je pro něj coby bývalého lodivoda Newcastle nenáviděným rivalem, dnešní výhra navíc dostala Palace přes klíčovou hranici 40 bodů, což obvykle stačí k záchraně. Naopak Sunderland je i nadále až po uši ponořen do bitvy o udržení.

Úvodních 45 minut přitom rozhodně neslibovalo podobnou gólovou smršť. Black Cats se sice hodně spoléhali na útočné duo Wickham - Steven Fletcher, podporované ze zálohy navrátilcem Jackem Rodwellem, pozorně bránící hosté jim však příliš prostoru nedávali. Defenzivní taktika Eagles ostatně začala brzy polevovat a herní obraz se postupně vyrovnával, ačkoliv Pardew i nadále spoléhal v první řadě na brejky (zejména prostřednictvím obou křídel, Bolasieho a Wilfrieda Zahy).

První šanci mohl zaznamenat v páté minutě Fletcher, kdyby trefil míč po rohovém kopu Jordiho Gómeze; na druhé straně se do přímého kopu opřel Mile Jedinak, napálil však pouze zeď. O střed hřiště se bojovalo dost urputně, situací ke skórování však bylo pomálu - ze zbytku první půle si zaslouží zmínku snad jen nadějné voleje Fletchera a Zahy, ani jeden si však cestu do sítě nenašel.

Až po změně stran se začaly dít věci - bohužel pro domácí fanoušky před Pantilimonovou bránou. Sunderland najednou defenzivně naprosto vybouchl. Než se hráči po příchodu z kabin opět rozkoukali, narýsoval Bolasie pas na zadní tyč, kam si naběhl Murray a hlavou otevřel skóre; Dick Advocaat sice reklamoval ofsajd, branka ale platila. A to byl teprve začátek. Za další tři minuty si úspěšné duo Eagles prohodilo role, Murray hlavou sklepl míč pro Bolasieho a konžský reprezentant propálil bezbranného Pantilimona podruhé.

Domácí jednoduše neměli čas k nějaké defenzivní reorganizaci, protože mezi jednotlivými brankami stíhali sotva rozehrát a vyměnit si pár přihrávek. Třetí zářez přidal Bolasie poté, co si bez potíží poradil s bránícím Johnem O'Sheou, a čtvrtou trefu připravil opět Murray, po jehož přesném pasu africký křídelník zkompletoval bleskový hattrick. O'Shea ani tentokrát nemohl mít čisté svědomí, na rozdíl od Pantilimona, který se proti Bolasiemu neohroženě vrhl - bez úspěchu.

A bylo hotovo - za stavu 0:4 už naprosto otřesení domácí ani nemohli doufat v nějaký závěrečný zvrat. V 66. minutě měl dokonce pátý gól na kopačce McArthur, Pantilimon ale tentokrát odolal; Wickhamova gólová rána z 89. minuty pak domácí publikum příliš neuklidnila.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele