13. kolo
29.11.2014 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Chelsea FC 0:0

Fotbalisté Chelsea potvrdili, že se jim v poslední době proti Sunderlandu prostě nedaří. Po dvou porážkách tentokráte na hřišti Black Cats pouze remizovali a jejich náskok se po neděli může smrsknout "pouze" na čtyři body.

Od prvních minut začínalo být jasné, že se dnes na Stadium of Light žádný gólový festival konat nebude. Ojedinělou nebezpečnou střelu vyslal v 17. minutě z nějakých pětadvaceti metrů Brazilec Willian, ale pouze orazítkoval tyč. Ve 24. minutě se do balónu pěkně opřel Jack Rodwell, ovšem Thibaut Courtois ji s přehledem ukryl v rukavicích.

Ve 29. minutě zahrozil znovu Sunderland. Centr z levé strany dokázal na poslední chvíli odvrátit Courtois a belgický gólman následně zlikvidoval i Johnsonovu dorážku. To už však ani nebylo potřeba, neboť anglický ofenzivní hráč si při zpracování pomohl rukou a rozhodčímu tento prohřešek neunikl.

V 31. minutě podržel Black Cats brankář Pantilimon - na útočný výlet se vydal Ivanović a srbský bek se netradičně dostal až do zakončení, jeho střelu ale rumunský reprezentant vyrazil na roh. Na druhé straně defenziva Blues zaváhala a Verginiho bezprostřední jedovka olízla břevno Courtoisovy svatyně.

Druhé dějství tak trochu připomínalo Chelsea z minulé sezóny. Outsider velmi dobře bránil a vyrážel do rychlých brejků. Londýňané se proti organizované defenzivě Sunderlandu nedokázali vůbec prosadit a nepomohl ani příchod dvou útočníků - Didiera Drogby a Loïce Remyho.

V 67. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Nemanja Matić a Costel Pantilimon měl štěstí, že míč letěl přesně do míst, kde stál - rumunský brankář toho totiž přes hejno hráčů příliš mnoho neviděl. Podobně si na opačném konci hřiště počínal Thibaut Courtois, který zkrotil štiplavý pokus Wickhama.

V 82. minutě se do vápna probyl střídající Jozy Altidore a jeho pokus reflexivně vykopl Courtois. V závěrečné pětiminutovce ještě dvakrát střílel Adam Johnson, ovšem ani jednou nedokázal zamířit mezi tři tyče. Chelsea sice držela míč, avšak nebezpečná vůbec nebyla a více jak bod si nezasloužila.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Tuxedo

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nerád to hovorím ale Chelsea ide veľká karta vôbec neprehráajú a valcujú všetko čo im ide do cesty a nejaký Sunderland ich nezastaví

Reagovat
Gunner14

Nějaký Sunderland porazil Chelsea za Mourinho poprvé doma

Reagovat
smazaný uživatel

hm a?

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
hitZor

Je mi jasné, že zítra to bude trochu zklamání, potřetí v řadě tak světový výkon určitě nebude, ale snad se vyloženě trápit nebudem. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland si bod zasloužil. Bránili výborně a k ničemu nás nepustili. Snad si spravíme náladu ve středu.

Reagovat
smazaný uživatel

no v prvom polcase co som videl..mala chelsea minimalne 2 tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

slabý tlak z našej strany, plus hra stredom a pomalá hra. Toť to čo nás stálo 2 body...nevadí môžme si dovoliť. C´mon Blues.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele