13. kolo
29.11.2014 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Queens Park Rangers - Leicester City 3:2

Atraktivní fotbal plný gólů se dnes v Londýně čekal, rozhodně ne však na Loftus Road, kde diváci mohli přihlížet obětavým celkům, které dnes nechtěly brát nic jiného než vítězství. To se nakonec přiklonilo na stranu domácích, kteří tak těžili z parádního obratu v závěru první půle i rychlé reakci na hosty tolik toužené vyrovnání.

Do první útočné akce se hosté probojovali po necelých čtyřech minutách a ke zmražení většiny stadionu ihned slavili. Schlupp přebral u levé lajny balón, který u vápna prostrčil více doprostřed na Ullou, jenž přes faul stihl přiťuknout Cambiassovi, a ten chladnokrevně z první poslal svou přízemní dělovku od tyče do brány.

Když Kranjčarovy snahy ze standardek nezabíraly, mohl další nepříjemné překvapení pro domácí přivézt Vardy, jenže Mahrez nabízené pojištění odmítl a branku minul. Po půlhodině hry mohl srovnat Henry, který však po získání odraženého balónu zamířil o centimetry vedle. Domácí se ovšem nevzdávali a s ohromnými 67 procenty času s míčem na noze se vyrovnání přeci jen dočkali.

Krásnou kolmici na kraj vápna získal Fer, který přízemním centrem nechtěně oslovil Morgana, jenž si ve skluzu srazil balón do vlastní sítě, Schmeichel ani neměl čas zareagovat. Okamžitou odpověď měl na kopačce Vardy, ten ovšem pohrdl Mahrezovým vybídnutím a tváří v tvář Greenovi selhal. Místo toho se tak v poslední minutě první půle mohl stadion rozburácet radostí. Schmeichel totiž hlavičku z malého vápna vyrazil pouze k Ferovi, jenž neotálel tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Hosté však ze šatny rozhodně nepřišli zlomení a již po čtyřech minutách měl na hlavě vyrovnání Vardy, rozezněl však pouze břevno. Agilní útočník Leicesteru sice držel obranu domácích stále v pozoru, další výraznější šance mu však unikaly, místo toho tak mohl v 58. minutě pojistit vedení Henry, proti jeho křižné střele však bravurně skočil Schmeichel.

Nebyl to tak nikdo jiný než Vardy, který se opět chytal za hlavu pár desítek vteřin poté, když po standardce Cambiassa Greena neprostřelil. Nevzdávající se Leicester se dočkal vyrovnání v 67. minutě, když se zblokovaná střela Albrightona dostala k pohotovému Schluppovi, který nemohl z první zamířit lépe k tyči.

Radost však u hostů trvala jen pár minut. Po rohovém kopu hlavičkoval z deseti metrů Caulker, obrana odvrátila míč jen k Onuohovi, který si zblízka vylámal zuby na brankáři, nicméně připravený byl ještě Austin, a ten již hlavičkou z malého vápna vrátil vedení domácím. Ti už poslední dvě desítky minut uhrály ve stylu, na který si jejich trenér nemůže stěžovat a hosty k šanci na další srovnání jednoduše nepustili.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.com, espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Austin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele