13. kolo
29.11.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Stoke City 1:0

Liverpool po zlepšeném výkonu ve druhém poločase udolal Stoke City a díky brance Johnsona předskočil svého soupeře v tabulce. Děkovat mouhou Reds i brankáři Mignoletovi, který zlikvidoval nejednu šanci hostů.

Brendan Rodgers posadil pouze mezi náhradníky kapitána Stevena Gerrarda a pásku si tak na levou paži navlékl možný Gerrardův nástupce - Jordan Henderson. V základní sestavě se rovněž objevil také španělský levý bek José Enrique, který nastoupil po šestitýdenní pauze.

První půle jako vždy vynikající fanoušky na Anfield Road musel hodně zklamat. K vidění nebyli takřka žádné brankové příležitosti, bojovalo se daleko od brány a gólmani obou celků byli prakticky bez práce. Prvního vzruchu před Begovićovou svatyní jsme se dočkali až v 34. minutě. To José Enrique odcentroval z levé strany a Rickiemu Lambertovi moc nechybělo, aby uklidil míč za záda bosenského brankáře.

A to je asi tak vše zajímavé, co se během úvodního dějství na Anfield Road. Ofenzivní dietu dokumentují statistiky - během prvního poločasu ani jeden z celků nevystřelil do prostoru mezi třemi tyčemi.

Naprosto jinou pohádkou byla polovina druhá. Akce střídala akci, hrál se strhující fotbal. V 51. minutě aktivní Henderson vypálil z hranice velkého vápna a tvrdou ranou těsně minul. Část diváků už se radovala, míč totiž rozvlnil síť, bohužel pro domácí pouze z vnější strany.

Zanedlouho zahrozili na druhé straně i Potters. Mame Diouf se po vysunutí od Bojana Krkiće řítil z úhlu sám na Mignoleta, belgický brankář ovšem dobře vyběhl a rychlonohý Senegalec neměl moc možností kam vystřelit, tak pouze trefil v poslední době často kritizovaného gólmana.

Na prahu šedesáté minuty trefil Bojan Krkić po pěkné individuální akci tyč a gólem neskončila ani následná dorážka. Na opačném konci hřiště po podobné situaci pálil agilní Raheem Sterling těsně vedle. Diváci se konečně bavili a na nemastný neslaný první poločas bylo zapomenuto.

V 65. minutě jindy bezchybná defenziva Stoke propadla a pustila Reds do přečíslení. Lucas Leiva se zjevil ve velké šanci, ale vynikající Asmir Begović ho vychytal. Zkušený brankář si následně poradil i se střelou Lamberta. Neuplynulo ani šedesát vteřin a Allen spálil další tisíciprocentní tutovku, když po přihrávce Sterlinga zblízka překopl odkrytou bránu.

Čtvrthodiny před koncem základní hrací doby se pro změnu vyznamenal Simon Mignolet. Marko Arnautović přiťukl míč Charliemu Adamovi a bývalý hráč Liverpoolu vyslal z hranice šestnáctky nečekaný projektil, který tygřím skokem Mignolet bravurně vyrazil a umlčel tak kritiky.

V 82. minutě zahodil další nadějnou příležitost Diouf, jehož pokus z malého vápna zachránil na brankové čáře obětavý Sterling. Nedáš, dostaneš. Rickie Lambert hlavičkou sice pouze orazítkoval břevno, avšak balón se odrazil před dobíhajícího Glena Johnsona a ten hlavou překonal Begoviće. Anglický reprezentant se ale z gólu neradoval, neboť při tom obdržel od Pieterse ránu do hlavy a musel být ošetřován.

V závěru se ještě jednou blýskl Simon Mignolet, když vyškrábl nad břevno povedený volej Krkiće. Zachvíli sice belgická reprezentační dvojka zaváhala, neboť podběhla centr z rohového kopu, ovšem Shawcross netrefil v těžké pozici prázdnou branku.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
VanKun88

2:1, s odřenýma ušima

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Virové onemocnění komplikuje Stoke City přípravu na utkání v Liverpoolu. Na marodce se tak ocitli Asmir Begović, Geoff Cameron a Phil Bardsley, manažer Mark Hughes ovšem doufá, že všichni tři se dají do zítřejšího duelu dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
REPLIKATOR

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme musí se to už sakra zlomit dneska vyhrajeme doufám 3:2 hrajeme doma LFC

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
LokoLFC

YES!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Dobrá haluz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele