12. kolo
23.11.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Tottenham Hotspur 1:2

Tottenham získal důležité vítězství, když porazil Hull na jeho hřišti 2:1. Zápas rozhodl trefou v samém závěru Christian Eriksen, největší vliv ale mělo vyloučení domácího Gastóna Ramíreze. Do té doby Tigers ještě dokázali držet krok, v deseti však už kapitulovali.

První půle byla ze strany Hullu sehraná velice dobře a brzký vedoucí gól Jakea Livermora si domácí zasloužili; Tottenham naopak působil ospalým a letargickým dojmem. Zlom přišel pět minut po přestávce, kdy Ramírez nakopl Jana Vertonghena a poroučel se pod sprchy; Spurs na početní převahu zareagovali nejprve vyrovnávací trefou Harryho Kanea a následně i vítězným gólem dnes velmi dobrého Eriksena.

Že se jako první prosadil právě Livermore, je poměrně ironická situace - mladý záložník je nejen odchovancem Tottenhamu (do Hullu přišel teprve letos v létě), ale navíc během šesti let u Spurs nezaznamenal jedinou ligovou trefu. Dnes však potopil svého bývalého zaměstnavatele už po osmi minutách - Federico Fazio hlavou odvrátil míč, Livermore se jej zmocnil, využil zaváhání Bena Daviese a nedal přesnou střelou Llorisovi šanci.

Tottenham na tom brzy mohl být ještě hůře; kolem 20. minuty tlak Hullu kulminoval a nejistý Lloris málem daroval soupeři druhou trefu. Francouzský reprezentační gólman podcenil centr a pod minimálním tlakem Curtise Daviese upustil míč k nohám Ramíreze, který však trestuhodně zaváhal a nakonec byl zblokován Faziem. Lloris se poté revanšoval skvělým zákrokem proti Robbie Bradymu.

Také v této šanci měl prsty Ramírez, autor finální přihrávky; Uruguayec se měl později stát psancem zápasu, do té doby však hrál výborně. Sám prověřil Llorise z úhlu; brankář Spurs míč sice pouze vyrazil, ale Ben Arfa z dorážky mířil mimo. Hosté jako by na hřišti prakticky neexistovali, útoků zaznamenali jen naprosté minimum a jedinou jejich šancí byla střela Lamely, kterou vyrazil brankář McGregor.

Pět minut po změně stran se však rovnováha sil změnila - Ramírezův zákrok na Vertonghena sice sudí Craig Pawson neviděl, ale po domluvě s pozemním domácího středopolaře poslal ze hřiště. A po pouhých deseti minutách přesilovky Tottenham udeřil poprvé: Eriksenův přímý kop sice trefil pouze tyč, míč se však odrazil do cesty Kaneovi, který bez problémů vyrovnal. O hodně kruté porážce pro Hull pak rozhodl v poslední minutě sám Eriksen povedenou ránou z 20 metrů k zadní tyči.

Autor: Dominik Zezula / theguardian.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
HullCity

Když Tottenham nemůže červená pomůže...

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Neměla snad bejt? Můžete být rádi, že nebyly 2. Po tom zákroku Livermora na Masona jasná druhá žlutá a červená.

Reagovat
HullCity

Ne neměla a to i podle nezaujatých lidí...

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Takže se tohle může jo? Bez míče kopat do hráčů?

Reagovat
HullCity

Jan Vertonghen ho držel za nohu,tak se nedivím,že se po něm ohnal...vůbec tenhle blbec už jednu červenou zařídil a to v EL proti Dnipru v minulé sezoně,takže neměl bych se divit.

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz to nehull

Reagovat
HullCity

To je vše?Nic k zápasů?

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Proč jsi mi neodpověděl na otázku?

Reagovat
HullCity

Ne,nemůže,ale červená za to být také neměla,tak to pochop.Fakt je ten,že jak proti Ville tak proti nám se vám to hrálo až po červené,jinak jste mohli a měli dostat víc.Jenže sudí vám takhle dlouho pomáhat nebudou,takže jako vždy skončíte ve stínu Arsenalu a bez LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele