6. kolo
27.09.2014 16:00 CET
2 : 4
(2:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Manchester City 2:4

Edin Džeko svými premiérovými zásahy v letošní ligové sezóně strhl vydřené vítězství na stranu Manchesteru City, který postavení Mangaly do základní sestavy málem zaplatil třetí remízou v řadě. Hull City tak sice od prvního kola stále čeká na vítězství, svým sobotním výkonem však zavdal naději na lepší zítřky.

Již po 38 sekundách vlétl kolem přihlížejících soupeřů do vápna Agüero a z ostrého úhlu prověřil pozornost McGregora u bližší tyče. Počáteční tlak hostů mohli narušit domácí v páté minutě, když Livermore centroval na penaltu k naprosto osamocenému Jelavićovi, ten však jen promáchl a míč tak letěl decimetry vedle zkamenělého Caballera.

Hned následující útok favorita pak zachmuřil domácí fanoušky podstatně více, když chaotická obrana nedokázala dostatečně odvrátit množství balónů do šestnáctky a zarputilý Zabaleta mohl přes Livermora posunout na Agüera, jenž se deset metrů od branky s ničím nepáral a nechytatelně napálil poskakující merunu na vzdálenější tyč.

McGregor neměl mnoho šancí na úspěšný zákrok ani tři minuty poté, to Silva posunul na vápno Džekovi, který si balón zasekl a povedenou technickou ranou do horního rohu branky rychle pojistil vedení. Klidný náskok vydržel do 20. minuty, kdy se kolem pravé lajny prosmýkl Rosenior a jeho centr nešťastně hlavičkoval Mangala do vlastní sítě.

Vzápětí si pas před vápno skvěle zpracoval Agüero a z šestnácti metrů jen nepatrně minul tyč bezradného McGregora. Nikterak atraktivní část zápasu utnul v 31. minutě nešťastník Mangala, který neohrabaně kopl ve vápně Hernandeze, který z následné penalty hravě vyrovnal - brankář skákal na opačnou stranu.

Za dalších deset minut se už podstatně lépe hrající Tigers mohli radovat dokonce z obratu, Hernandezova hlavička z deseti metrů pod břevno však skončila v rukavicích Caballera. V samém závěru pak na druhé straně mířil po centru Milnera nad branku Džeko a zajímavá první půle tak vítěze nepoznala.

Pohnout miskami vah ve svůj prospěch chtěl krátce po přestávce Huddlestone, jeho dalekonosnou střelu k tyči musel Caballero krotit nadvakrát. A vlastně o to samé se pokoušel v 50. minutě Yaya Touré, ten svému pokusu dal podstatně více razance a stadionem se tak rozlehla kovová rána po odrazu balónu od tyče.

Favorit sice posléze získával více ze hry, Tigers však nezůstávali nic dlužni své přezdívce a přes koncentrovanou obranu dokázali čas od času vycenit zuby v útoku. To by ovšem nesměli Citizens využít první šanci za dvacet minut, když Silva přesnou asistencí našel ve vápně Džeka, který v pádu přes obránce křížnou střelou poslal hosty do vedení. A v táboru Manchesteru mohlo být ještě veseleji za minutu, Yaya Touré dostal čas připravit si další střelu z pětadvaceti metrů a McGregor se musel vytáhnout bravurním tygřím skokem.

Poslední nádech domácích k vyrovnání přišel v 86. minutě, Ramírezův tvrdý pokus z první však brankář zneškodnil, aby vzápětí ztuhle sledoval, jak tečovaná střela Huddlestona končí těsně nad břevnem. Následná protiakce pak přinesla konečné rozuzlení, Zabaleta vběhl do vápna z pravé strany a naservíroval míč před odkrytou branku Lampardovi, který se z malého vápna nemýlil.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

2:3

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těžkej zápas nás čeká , jsou velice nepříjemní bude to hodně těžkej soupeř hull.. ,ale snad to zmáknem 1:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

chudak mangala takovej zbytecnej gol... no snad to nebude mit zadnej vliv

Reagovat
MCFC_8

Dnes mal smolu,aj tak som s nim spokojny.2.polcas uz bol opat v pohode

Reagovat
t0mmy33MCFC

Me se minuly zapas taky moc libil , ale dnes sem videl ten prvni polocas a fakt bych nechtel byt v jeho kuzi... tak snad se poucil a bude to jen a jen lepsi

Reagovat
HullCity

Nebýt Mangaly,tak prohrajeme 0:4,takže se nijak na nic vymlouvat nebudu,jen je škoda,že Jelavič neskoroval jako první,třeba by to vypadalo jinak...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele