20. kolo
01.01.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Newcastle United 1:0

Fotbalisté Newcastlu nedokázali ve vyrovnaném duelu s WBA potvrdit roli favorita a nakonec těsně prohráli brankou z pokutového kopu tři minuty před koncem. Hosté v tabulce zůstávají na osmém místě se ziskem třiatřiceti bodů, domácí vybojovali cenné vítězství v boji o záchranu a s jednadvaceti body se posunuli na čtrnácté místo, před osmnáctým Crystalem Palace mají náskok čtyř bodů.

Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a vyložené šance byly k vidění na obou stranách. Hosté hráli více jak půl hodiny v oslabení po vyloučení Debuchyho, což byla paradoxně jediná karta celého utkání. Do zápasu také zasáhl v domácím dresu český útočník Matěj Vydra, který nastoupil v 78. minutě a v samém závěru zařídil pro svůj celek penaltu, když byl faulován v pokutovém území.

V úvodní dvacetiminutovce byl přeci jen o něco lepší domácí celek, ovšem k vážnějšímu ohrožení branky se nedostal. Poté se hra zrychlila a oba výběry hrozily hlavně po křídlech. Nejprve se v polovině první části dostával do zakončení Gouffran, ovšem k balónu mu scházel zhruba krok. Ihned na to napřáhl Rémy ze střední vzdálenosti a jen velmi těsně minul domácí svatyni. Po půl hodině hry na druhé straně skončil balón po rohovém kopu také o pár decimetrů vedle.

Domácí hrozili vzduchem i nadále a úvodní branku měl na hlavě Brunt, jenže ani on mezi tři tyče nezamířil. V závěru úvodního poločasu spálil obrovskou příležitost Anelka. Po skvělé individuální práci Amalfitana a jeho následné přihrávce před branku přestřelil francouzský útočník trestuhodně ze tří metrů. Po změně stran byl první zajímavý moment k vidění v 62. minutě. Debuchy šel do souboje s protihráčem oběma nohama napřed, a i když zasáhl balón, tak ho sudí za tento způsob hry poslal předčasně do sprch.

Hosté se i v deseti mohli radovat z první branky, ovšem Williamson, nikým neatakován, nepochopitelně minul. Rozhodující moment byl k vidění necelých pět minut před koncem, kdy byl Vydra faulován v pokutovém území brankářem Krulem. Sudí nekompromisně nařídil pokutový kop, který proměnil Saido Berahino, i když gólman Krul vystihl směr střely. Ve čtvrté nastavené minutě ještě chytil brankář Foster ránu Cabayeho z dvaceti metrů a West Bromwich mohl slavit cenný skalp.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
JackDaniels.

listok stal len 16£.... WBA ale drzim palce newcastlu

Reagovat
smazaný uživatel

velmi těžký zápas ..... tip. 0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pencle jasná, pěkně Vydra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele