13. kolo
30.11.2013 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Newcastle United - West Bromwich Albion 2:1

Newcastle se v útoku dlouho trápil, přesto odcházel do šatny s náskokem, o který sice záhy po změně stran přišel, ale perfektní ranou Sissoka se rychle ujal opětovného vedení, jenž si zkušeně pohlídal až do konce. Straky tak vyhrály už čtyři zápasy v řadě a atakují pohárové příčky, Baggies naopak po třech kolech prohráli a potřetí za sebou dvakrát inkasovali.

Ve třetí minutě dostal Brunt možnost přímého kopu z pětatřiceti metrů a nikterak se nerozpakoval. Krul musel velmi rychle doletět k tyči a solidním zákrokem vyrazit na roh, po kterém se už tak jistě neprojevil a po propuštění míče děkoval Debuchymu, který stál ve správný čas na správném místě.

Newcastle netušil, jak vyzrát na obranu hostí a k šestnáctce se prakticky nedostával, místo toho se sám musel pořádně ohánět, aby zabránil průnikům do vlastního vápna. To se mohlo změnit v 19. minutě, kdy se po centru Amalfitana ocitl čtyři metry před brankou osamocený Rémy, jenže hlavičkou balón sotva lízl.

Uspávající hra, jež velmi sporadicky nabízela bližší ohrožení branky získala impuls ve 36. minutě. Po rohovém kopu dokázal Myhilla přeskočit Ameobi, který prodloužil za svá záda, kde se nejvýše vyšplhal Gouffran a lehce usměrnil do nehlídané branky.

V nastaveném času ještě naštvala všechny v černobílém němá píšťalka poté, co Olsson lehce potáhl za dres Rémyho, který se už chystal osamoceně vniknout do pokutového území. Francouzský útočník doplatil na zjevné přihrání svého pádu a hlasitý nesouhlas Alena Pardewa nemohl nic na rozhodnutí sudího změnit.

Sedm minut po změně stran propadl centr za pomoci lehké tyče Longa na Brunta, který z úhlu vyslal přesnou dělovku pod břevno. Jenže radost z vyrovnání byla opravdu krátká. V 57. minutě přiťukl hlavičkou Rémy Sissokovi, který se opřel do balónu z velké dálky a střelu do pravého horního rohu zapsal mezi nejhezčí trefy této sezóny.

Po gólovém vtržení do druhé půle se diváci s vážnější šancí nepotkali do 75. minuty, kdy štěstí pomohlo k zisku míče Gouffran, ten svou pohotovou tvrdou ránu z devatenácti metrů namířil přímo do míst, kde stál připravený Myhill.

Newcastle se z pochopitelných důvodů staral v samém závěru především o defenzívu a poradil si dobře. West Bromwich přes úzký zámek nedokázalo přímo ohrozit branku, místo toho ještě mohl děkovat sudímu za neodpískanou jasně viditelnou ruku Jonese ve vápně ve třetí minutě nastavení.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Flamex

1-2 sto pro

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Y.Cabaye

Po bojovném výkonu 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele