18. kolo
23.12.2012 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Swansea registruje první bod v Premier League proti ManUtd

Smíšené pocity budou mít po dnešku fotbalisté i fanoušci Manchesteru United. O Vánocích sice vévodí Premier League s náskokem čtyř bodů, ovšem tahle ztráta je přesto chtě nechtě musí hlodat. Dvakrát nastřelené břevno, neudržené vedení, nevyslyšené volání po penaltě...

Swans patrně vstoupili na trávník s tím, že mají v zádech dvě porážky a s tím si na MU mohou vyskakovat jen sotva. Labutě takto vypadaly zakřiknutě, dopředu se prakticky neodvážily a nechaly na sebe masochisticky pořádat jeden nájezd za druhým. Tyto útoky možná zdánlivě neznaly konce, nicméně na důležitosti začaly nabírat teprve s počátkem druhé čtvrthodiny. Hned na jejím rozjezdu Vorma přivítali zpět v bráně Rooney s Youngem (po báječné kolmici Carricka), aby se z rohu hlavou prosadil nevzrostlý Evra.

První změna skóre tempo hry poněkud uklidnila, United upokojila - a následně ztrestala. Nejprve ještě De Guzmánovu potenciální radost zamítl hvizd sudího Olivera pro správně odhalené Michuovo hokejové bránění ve hře; jenže v 31. minutě už bylo vskutku vyrovnáno. Swans na hraně velkého vápna předvedli ukázkové "one-two" (kombinace takříkajíc z jedné), kterým se dostali dovnitř pokutového území, a tam Michu pohotově dorážel De Geou zneškodněný De Guzmánův projektil.

Od té doby jsme přihlíželi totálně odlišnému Swansea, jež bylo sebevědomé na balonu (v příštích deseti minutách ho drželo na kopačkách 60 % času), mnohem lépe se pohybovalo a ManUtd v neposlední řadě vůbec k ničemu nepouštělo. V závěrečných pasážích poločasu totiž vše manchesterské rozjížděl a vedl Rooney, ten však od vyrovnávacího gólu nebyl ve své kůži; jako ostatně málokdo z hostů. Proto ve slušné pozici trefil přímo Vorma.

Druhé dějství otevřela vskutku zběsilá hra nahoru-dolů. De Gea se sice činil proti Agustienovi a Routledgeovi, nicméně byli to hlavně domácí, kdo pozoruhodně rozevřeli obranu. Přitom měli jediné štěstí, že United protiútoky soustavně řešili prachbídně - zejména Rooney vynikal v neschopnosti najít včas správné řešení. A když už jednou pěkně rozdal do strany pro Younga, jeho spoluhráč příliš dlouho váhal, aby si nechal svou střelu zablokovat.

Takhle se ale samozřejmě nedalo hrát napořád: Swans po chvíli začali bránit hodně hluboko a dvakrát pozorněji. Konkrétně zhruba od nějaké 60. minuty, kdy už byl na place také Mexičan Chicharito. První šanci od té doby ale neměl na svědomí čerstvý útočník, nýbrž ti okoukaní a prozatím jaksi nefunkční - Rooney s Van Persiem. Prvně jmenovaný zleva centroval a nizozemský kanonýr ve výskoku neskutečně posunul mičudu na břevno. Úvodní pokus o vyrovnání Michuovy 13gólové vizitky se nezdařil.

Na druhý pokus došlo brzy poté, ten však zablokoval Williams; shodou okolností tedy ta samá osoba, s níž se před chvílí Nizozemec dostal do vášnivého křížku. A činili se i jiní, třeba hned na onu šanci Persieho navázal Young a dočkal se dalšího bloku - tentokrát Daviesovou paží.

Kromě toho se například po Van Persieho rohu k hlavičce snadno prosadil Carrick, aby záhy pozoroval, kterak balon opětovně končí na břevně; a zoufalství budila rovněž závěrečná pasáž s kompletní absencí pořádné šance.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
diastan

1:1

Reagovat
popltak

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

pre MU nič jednoducheho ale vyhraju 0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle bude těžký ale jelikož City porazí doma hladce Reading tak musíme vyhrát a tip 1:2,...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No a začíná to. Svátky jsou v Angli vždycky plný překvapení, tak zkusím 1:0 pro domácí.

Reagovat
smazaný uživatel

ani bych se tomu nedivil - na liberty stadium se moc nevyhrává. Snad tam ale vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Dle posledních novinek by měli být na nedělní utkání proti United připraveni nově zotavení Michel Vorm, Angel Rangel i Pablo Hernández!

Reagovat
Devil

0:1 v 90te Rooney!

Reagovat
smazaný uživatel

musíme vyhrát !!! .. ale bude to dost těžké ... jinak všem fanouškům D'áblů št'astné a veselé

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

taky taky

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to neskutečný zápas, ale my jsme lídři a musíme vyhrát! GGMU♥♥ 0-2(RVP, YOUNG)

Reagovat
smazaný uživatel

MU ide dole Nemôžu mať také štastie donekonečna, Michu im tam niečo nadelí. Držím palce Swans.

Reagovat
smazaný uživatel

smiesny si teda dost

Reagovat
smazaný uživatel

Saskarna, obrana ManUtd je katastroficka a Swansea si dela takrka co chce, snad to nejak haluzove vyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proc toho Rooneyho nevystrtida, stoupnout si tam treba ja , vypadalo by to stejne :( dnes

Reagovat
smazaný uživatel

SAF a jeho stridani - s rokama prislo fest oziveni scholes a gigs uz letos proste a PROSTE na to nemaji.. dpc by mul mel ty bryle nekdo otrit a odmlzit at uz to BIG SAF taky vidi. jinak Swansey - dobre hraje

Reagovat
smazaný uživatel

No on si umi kazdej stoupnout na maly vapno a kdyz si jich tam stoupne vsech 11

Ano Sw hraje dobre

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

nečekal jsem to, ale giggs dneska úžasně, rooney na nic, takže skvělý střídání. a valencia střídanej taky správně. scholes si myslim na to ještě celkem má, ale dneska bych tam dal spíš dannyho

Reagovat
Skalda29

Sice jsem sledoval jen druhou půlku, velká škoda těch šanci.. Rooney bídá a Young o nic lepší.. sice Giggs nezrychlil hru, ale pákrát se pěkně uvolnil a poslal i pár passů.. čili zase tak hrozné to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/swansea-vs-manchester-united-1-1-motd

No ještě aby Swans nehráli tak dobře když mají jednu z nejlepších obran...a hlavně Michela Vorma v bráně, ten patří letos mezi nejlepší gólmany PL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele