12. kolo
17.11.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle doma opět prohrál, tři body si odváží Swansea

Swansea si se Strakami nakonec poradila, i když ji chvíli před koncem zneklidnil Demba Ba. Jeho branka ale nestačila Newcastlu na bodový zisk, protože za Swansea již před ním skórovala dvojice Michu - de Guzmán.

Manažer Alan Pardew pro dnešní duel nemohl počítat s několika klíčovými hráči, mimo hru byli například Jonas Gutierréz, Yohan Cabaye nebo stoper Coloccini. Do sestavy se naopak vrátili Demba Ba a Danny Simpson. Hosté nastoupili bez Ki Sunga.

Danny Simpson chtěl již po šesti minutách vyzkoušet štěstí, jeho pokus ale hostující obrana zablokovala. Ta si poradila také s Fergusonovým centrem, na něhož nebezpečně číhal Ba. Na druhé straně jako první prověřil Krulovu pozornost Pablo Hernandéz, mladý brankář byl ale připraven.

Poprvé se v utkání málem radovali fanoušci domácích Strak, když se před bránou zjevil Demba Ba, jeho hlavička ale nakonec v síti neskončila. Po menším zaváhání obránce Williamsona musel Krul řešit akci Itaye Shechtera, izraelský útočník dnes ale své vstřelené branky nerozšířil. O pouhé dvě minuty se situace opakovala, také nyní se ale Shechter pouze chytal za hlavu.

Brankář Gerhard Tremmel musel po změně stran kontrolovat tvrdou ránu Anity, která proletěla těsně nad břevnem. Když se blížila hodina odehraného času, udeřilo překvapivě na druhé straně. K nelibosti domácích příznivců se po chybě brankáře Krula dostal k centru Miguel Michu a Swansea vedla!

Tremmel dnes moc práce neměl. Když už se k nějaké střele ofenzivní hráči Newcastlu dostali, brankářovu práci perfektně zastali jeho obránci. Co víc, pět minut před koncem byl stadion zmrazen podruhé. Danny Graham strávil na hřišti pouhopouhých pět minut, odhodlal se ke střele a tu musel brankář Krul s námahou vyrážet. Naneštěstí pro domácí jen k nohám de Guzmána, který pohotově vrátil míč za gólmanova záda.

Tři minuty po základní hrací době Straky zdramatizovaly průběh zápasu, když se nakonec hlavičkou prosadil Demba Ba. Víc ale domácí nestihli a dnes večer je čekal další zápas bez bodu. To způsobuje až dvanáctou příčku ambiciózního celku, Swansea je desátá.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
NuFc23

ked prehrame aj tento zapas, tak uz mozme ist ..... ja ale verim, ze uz dalsie zbytocne body doma nestratime a preto jasne 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasne 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 vypada asi nejrealneji

Reagovat
smazaný uživatel

Ba 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to konečně pořádně zabrat a doma urvat tři body... 2:0 (Ba, Ben Arfa)

Reagovat
smazaný uživatel

Waleský fotbal, dobré nasadenie až nečakaná dobrá posila Michu dá 7 gol v sezone, ale aj tak Newcastle ukáže svoje kvality. 3-2

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz nepis prosim

Reagovat
smazaný uživatel

urazil som tým tvoj oblubený klub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele