18. kolo
26.12.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nejméně atraktivní zápas dneška gól nepřinesl

Nepřekvapily. Stoke s Aston Villou dopředu předvedly pramálo, zlepšené výkony v druhém dějství byly jen hodně slabou nálepkou na nesmírně nudnou podívanou před přestávkou. Ve finále tu máme zcela přiléhavé skóre 0:0 a žádný pohyb obou mužstev tabulkou.

Navzdory očekávání nakonec obě strany zůstaly bez svých nejsledovanějších frontmanů: Darren Bent se pro nedoléčené zranění neobjevil ani na lavičce a stejně tak i Peter Crouch, jenž měl navíc stíhat jubilejní stou trefu v anglické nejvyšší soutěži. Ačkoliv se na tom tyhle absence těžko přímo podepsaly, lze jimi alespoň z malé části vysvětlit ofenzivní nemohoucnost obou mužstev. Aston Villa měla daleko k harmonickému projevu i "za Benta", Stoke se i bez Crouche mohl případně vepředu spolehnout na spolehlivého dlouhána Jonese. Ten byl ale dokonale vyřazen ze hry, nákopy zadáků tentokrát neměly směr ani základní chytrost. Což lze říct i o téměř všech atacích hostí.

Proto jsme za celý poločas registrovali pouze jedinou za zmínku stojící šanci: Heskey ve 22. minutě z nelehké pozice po rohu odhlavičkoval míč do tyče, což zní určitě dramaticky, nic víc ale zřejmě z téhle situace vymačkat nešlo. Z příležitostí Potters lze potom vyzdvihnout leda Huthovu hlavičku po Whiteheadově standardce, kterou stačilo jen trochu sklopit, a mohla být gólovou.

Druhý poločas byl na zajímavé okamžiky přeci jen bohatší, jak už to u podobně otřesných zápasů bývá. Takže brzy Agbonlahor nakopl svou motorku, doběhl po levé straně pomalu až k brankové čáře a pak šikovně narýsoval přihrávku k malému vápnu, na níž jen taktak nedosáhl Whitehead a přitom se po ní mohl vrhnout spoluhráč Delfouneso - ten však zakončoval jen ve skluzu a do pohotově vyběhnuvšího Sorensena. Za Aston Villu pak navíc nadějnou ranou promluvil i N’Zogbia.

Přesto si o parník největší příležitost utkání vypracovali Potters: v 70. minutě nejprve osamocený Wilson hlavičkoval po rohu do břevna; to by samo o sobě stačilo, ale všechno to nebylo. Míč se totiž od konstrukce zcela očividně odrážel za brankovou čáru, uhasit nebezpečí ovšem stihl hrudník Agbonlahora. A Stoku se povedl i samotný závěr; tehdy si Guzan úplně nevěděl rady s centrem od rohového praporku, takže ho po hlavičce Walterse musel u vzdálenější tyčky zastoupit Collins.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa na Stoke neumí,takže by bylo na místě tipnout remízu,ale spíš bych věřil Stoke,přece jenom má formu a proti oslabené Ville bude chtít vyhrát,tip 2:0.

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Moc gólů nepadne. Můj tip- 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledkový tip :

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele