36. kolo
24.04.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wolverhamptonu plichta s Rovers stačí k papírové záchraně

Kromě Boltonu hlásí teoretickou záchranu rovněž Wolverhampton. Také jemu k ní stačila i jen pouhá remíza s Blackburnem, kterou mu až deset minut před koncem vystřelil Ebanks-Blake. Letos poměrně impotentní útočník se tak stal hrdinou Molineaux a po zápase si ho dokonce na ramenou potěžkal dav fanoušků. Ze tří nováčků už se potřebuje zachraňovat pouze Burnley.

S Vlky to přitom po první půli nevypadalo vůbec dobře. Už v osmé minutě rozhodčí upřel penaltu Salgadovi. Za nějakých pět minut se u tyčky objevil nikým nehlídaný Olsson a Wolves si museli oddechnout podruhé. Do třetice to potom byl Chorvat Kalinič, kdo se mohl prosadit, ze slušné pozice ale vypálil jenom do tyčky. Když už to tedy vypadalo, že Wolverhampton divoký začátek přežilo bez úhony, přišla v minutě 27. už opravdová rána. Tu McCarthyho ovečkám zasadil Nelsen, když se trefil po rohu za přispění pofiderního počínání si golmana Hahnemanna. Vlci se z takového úderu oklepávali dost dlouho a svou první šanci představili de facto až v poslední minutě první půle. Craddock však se svým volejem zpoza zadní tyče nepochodil.

Druhá část už byla přeci jen o poznání vyrovnanější. Wolves patnáctiminutová pauza jenom prospěla. Přesto brzy nechali zakončovat N‘ Zonziho a třásli se i při nepřesném přímém kopu Andrewse. Sami zahrozili vlastně jen biliárem v pokutovém území hostí, který skončil odvrácenou hlavičkou Craddocka. Svou největší šanci zápasu, pomineme-li gólovou situaci, si pak domácí schovali až pro 69. minutu, kdy z dálky nadějně a těsně vedle pálil Milijaš. Za dalších deset minut už pak došlo na onen míč v síti Blackburnu. Rozhodla přemíra prostoru pro Jonese na levém okraji hřiště, čehož následně domácí záložník využil k centru na Ebankse-Blakea a ten hlavičkou od tyče skóroval. Jakákoliv radost Wolves mohla být nicméně předčasná, neboť v 88. minutě je ještě podruhé v zápase musela zachraňovat branková konstrukce. Tentokrát se vzepřela Andrewsově bombě.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele