27. kolo
21.02.2010 17:15 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Tottenham zase deklasoval Wigan, i když tentokrát byl o něco shovívavější

Na pohled jasná záležitost, ve skutečnosti se však Spurs na toto vítězství dosti nadřeli. Jistotu do jejich řad vnesl až střídající Pavljučenko, který v závěrečné šestiminutovce udeřil hned dvakrát. Wigan tím pádem zůstává trčet pouhé dva body nad sestupovou propastí, zatímco Tottenham využívá společného zaváhání Liverpoolu s ManCity a posouvá se na čtvrtou příčku.

Jak už bývá poslední dobou zvykem, trávník na DW Stadium nebyl pro kopanou připraven zcela ideálně. Brzy ho navíc ještě více začal ničit déšť, takže jsme se po celý zápas pořádných kombinací nedočkali. Těžký terén v kombinaci s mizivou formou obou mužstev v nedávných kolech potom divákům v první půli přichystal tak akorát kontroverzní branku Jermaina Defoa. Ten se prosadil poté, co ho po pěkné kombinaci našel Gareth Bale v bezmála metrovém ofsajdu. K tomu navíc dříve možná mohl být vyloučen, když mu ujely nervy v konfrontaci s Caldwellem. Nicméně Kohouti si vedení zasloužili asi přeci jen více. Soupeř se představil leda slušnou střelou Rodallegy, s níž si Gomes poradil.

Dnes nejnebezpečnějším mužem na trávníku byl rozhodně právě Jermain Defoe. Ten si do svého odchodu v 73. minutě připsal na konto ještě dvě solidní střely, jimiž notně prověřil brankáře Wiganu. Na opačné straně to byl mladík Moses, kdo svým příchodem vnesl svěží vánek do hry domácích. Okamžitě se uvedl pohlednou dalekonosnou ranou a vypracováním slušné příležitosti pro N’Zogbiu. V závěrečných pasážích se nicméně taktovky zápasu napevno ujali Spurs stíhající gólovou pojistku.

Peter Crouch, čekající na gól už sedm zápasů, spálil skvělou možnost k navýšení náskoku, když šel sám na Kirklanda. Ten se proti němu ale vytasil s excelentním zákrokem. Za pár chvil pro změnu Kirklanda spasilo břevno, které stálo v cestě Modričově voleji. Klid do řad Spurs vnesl až žolík Pavljučenko. Nejprve si na Kirklanda přišel s úsečnou koncovkou, posléze využil Boyceovy neschopnosti odkopnout míč a sám navázal na svou hlavičku. Takový stav už vydržel až do závěrečného hvizdu a v součtu s podzimním debaklem Wiganu 9:1 dává dohromady nejvyšší skóre dvojzápasu v historii Premier League.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele