12. kolo
08.11.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

West Ham nepotvrdil vzestup a zase prohrál

West Ham je v tom znovu! Na poslední vítězství nenavázal, ztrátu tentokráte nezačal dotahovat později, než by bylo bývalo zdrávo, nýbrž až příliš pozdě. Ani pod koncovým nátlakem domácích Everton nepolevil a uhájil těsně vítězství 2:1.

V prvním poločase se obě strany prezentovaly zejména křídelní hrou, což je především devíza celku z Liverpoolu. Maximem West Hamu tak nadlouho byla úvodní šance utkání, kdy se Franco dostal před Yoba, opřel se do centru Fauberta a zblízka jen těsně minul. Toffees sice nebyli o nic nebezpečnější, také oni spíš centrovali a centrovali, aniž by nějak ohrozili Greena, přesto se však ještě před dovršením půl hodiny hry ujali vedení. Po přihrávce Cahilla se do balonu zpoza šestnáctky opřel Saha a nechytatelnou bombou trefil přesně prostor u pravé tyče. Tentýž hráč pak ještě hlavičkoval těsně mimo.

V druhé půli se pokračovalo v zaběhnutých kolejích, přesněji řečeno v nemastné neslané hře mezi oběma pokutovými územími. West Ham nejevil nějakou enormní snahu o vyrovnání, snad jen Stanislasova odvážná střela z bezmála dvaceti metrů, která div nelízala pravou tyč Howardovy klece, stojí za zmínku. Tedy aspoň do té doby, než Everton zdvojnásobil své vedení. Gosling dostal na pravé straně možnost hned nadvakrát ozkoušet pozornost Greena, jenž nejprve zasáhl, avšak podruhé už proti němu byl i on krátký.

Až druhá inkasovaná branka zafungovala - Kladiváři se konečně probrali. Hned z prvního protiútoku navíc vzešla stoprocentní šance, navíc s gólovým nádechem. Pěkný míč Diamantiho si zpracoval Stanislas, jemným obloučkem přehodil Howarda a proces neomylného putování balonu za brankovou čáru již Hibbert stihl tak akorát urychlit - 1:2. Svého soupeře pak Hammers co nevidět donutili ke zformování nefalšovaného házenkářského bloku a jakmile evertonští vyrazili na zteč, oni okamžitě vyráželi k brejkům. Z těch také hrozili především. Hines jeden takový trestuhodně zbabral, když po bleskurychlé narážečce dvou spoluhráčů a finálním pasu Cahilla zakončoval nepřesně. Právě proti němu a rovněž proti přímému kopu Diamantiho pak již musel zasahovat i Robert Green. V nastavení pak ještě Parkerův přízemní centr způsobil podivný zmatek ve vápně Evertonu, to však bylo ze strany West Hamu úplně všechno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kladiváři to nepustí 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

West ham zacina konecne hrat fotbal. Everton se svoji obrovskou marodkou asi nevyhraje.

Tip : 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele