23. kolo
16.02.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

ManCity si se Stoke zopakovalo pohárovou plichtu 1:1

Nic světoborného, ale čtvrtá příčka přesto odteď patří Manchesteru City. Ten ani proti oslabenému Stoke nepřesvědčil, dokonce v přesile inkasoval a ztrátu dotahoval až pět minut před koncem. Manciniho svěřenci každopádně stále čekají na navození oné pověstné herní pohody, ta nepřišla ani s touto nachlup stejnou odvetou sobotního pohárového klání.

Z čeho měli Citizens největší strach po celý zápas, to lze vyjádřit pouhými dvěma slovy, a sice: standardní situace. Ať třeba nešlo o standardky klasické - kupříkladu Delapův dlouhý aut, který odhlavičkoval nad břevno Huth. Také další možnost domácích vzešla ze vzdušeného prostoru, když Lawrencův centr po ruce Lescotta ztečoval k Sidibému Delap a bylo zle. Zaskočený středopolař však zblízka zacílil jen do utěšené náruče Givena. ManCity bylo naproti tomu vepředu, bez individualit formátu Tevéze či Bellamyho, docela dobře bezmocné. Vše stálo na záložnících, kteří svůj den zrovna neměli.

Soupeřova špatného výkonu tak hodlali neohroženě využít Potters. Sidibého hlavičku ovšem zpod břevna na poslední chvíli vytáhl Garrido. Mancini u postranní čáry doslova šílel. Jakž takž ho mohla uspokojit až Barryho ojedinělá akce, kterou však sám anglický záložník zakončil tuze nepřesnou ranou.

Další jiskru naděje pro City vykřesal v 53. minutě svým neohrabaným pádem na Adebayora Faye, který tak nebyl letos vyloučen poprvé. Jenže co čert nechtěl - žádný mezník v projevu City se ani teď nedostavil. Spíš právě naopak. Neschopnost hostů odkopnout míč do bezpečí vedla k Whelanově přesné přízemní střele, se kterou se však na druhou stranu mohl Given vypořádat přeci jen lépe.

Jak už bylo napsáno, hosté se vyrovnání dočkali doslova za pět minut dvanáct, když se šťastně trefil Barry. Ten po výtečné práci Adebayora nejprve mířil do tyče, aby se pak zblízka konečně prosadil z dorážky. To ale nemusel být poslední zápis dnešního utkání, v nastavení se totiž ještě málem trefil Shawcross. Tedy co málem, on skóroval, ale rozhodčí pro nesmyslný faul na Givena jeho branku neuznal.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra 0:2 pre city

Reagovat
smazaný uživatel

Prepacte opravedlnujem sa city prehra 1:0 alebo remizuje 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to určitě

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Johnson, Tevez, Tevez)

Reagovat
smazaný uživatel

jak můžeš napsat takovou kravinu, že dá tevéz dva góly, když nebude hrát? to nastřílí s argentíny?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná zaležtost pro Stoke 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no pokud budou hrát tak fantasticky jako minulý 3 zápasy, tak City budou rádi za 1 bod...vůbec se mi nelíbí Manciniho styl , to za hughse bylo úplně něco jinýho...krásnej atraktivní fotbal a co z toho udělal ten Ital? a furt tam musí cpát Vieiru i když je jeden z nejslabšich, co v City jsou...jinak doufám, že nastoupí SWP, Bellemy bo Petrov a Tevez...Adebayora bych nechal na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

přestalo se nám dařit, zlom je od zápasu s evertonem, s tím koresponduje i vyřazení s utd. pokles formy tu je a přišel ve chvíli, kdy bychom měli zabrat a sbírat body. ono je to naopak, štastné vítězství s boltonem a rozpačitá remíza v poháru. nemá z toho dobrý pocit, ale teď je to na trenérech jak to poskládaj a na samotných hráčích. musíme věřit...

Reagovat
smazaný uživatel

darit se nam prestalo od prichodu Manciniho, nebyt formy Teveze, byli by sme radi za bod v kazdya utkani pod Italem..To ybl ten hrac ,ze kdyz hral tym celej zapas hovno, on dozakal dat gol a rozhodnout zapas. Najednou jeho kouzlo padlo a ted davame jen nahodny goly, proti Stoke to byl opet jeden nahodny gol, kterej sme dali a na vic nci sme se nezmohli. Za Sparkyho sme hrali fotbal, se kterym sme byli schopni porazit ty nejlepsi tymy PL, akorat vada byla v tom, ze sme nedokazali rpomenit sance a tak si pojistit skvele rozehranej zapas, nakonec prislo pochybeni v obrane a zbytecna ztrata bvodu an vlastni pude. Ale furt to bylo zlaty nez to, co City predvadeji ted, Utok je tak polovicni a to mozna dost pridavam a obrana se moc nezmenila, mozna trochu k lepsimu..Takze secteno a podtrzeno, od City nic necekam a bude se opakovat sobotni vysledek, gol city da Ade..

Reagovat
Mircu5

To není pravda, když přišel Mancini, tak se nám začalo dařit a od prohry s Evertonem to jde s náma dolů...jenže ta prohra, to by se ještě dalo překousnout. Horší už bylo vyřazení od United z Carling Cupu...od té doby je to bída, ale i tak jsme dokázali doma porazit každého až na ten Stoke. Já bych nevinil moc Manciniho. 9 výher, 3 prohry a 1 remíza je určitě lepší než 7 remíz za sebou!!! Sice ta hra už není pro oči tak dobrá jako za Sparkyho, ale důležitější jsou body.

V ligových zápasech porážíme slabší soupeře a neremizujeme s nima, to je nejdúležitější neztrácet s takovýma. Máme 44 bodů, stejně jako Liverpool, trochu horší skore, myslím že o gol a k tomu 2 zápasy k dobru. Máme na 4. flek nejvýhodnější pozici, ale nesmíme ztrácet, protože Liverpool jde nahoru a za 2 týdny se jim bude vracet Torres, takže to může být problém. Mají víc zápasu, protože hrajou i EL, to by mohlo být + pro nás, s Tottenhamu bych strach neměl, ti skončí až na 6. podle mě. Spíš Aston Villa je obava a víc jí věřím.

Tento zápas je těžký na tipování, Tévez hrát nebude...Takže tipnu si, že gol dá zase Adebayor, Bellamy už dlouiho neskoroval, mohlo by to skončit 2:1 pro nás pokud se hecnem. Ale pravděpodobnější je remíza bohužel. Uvidíme, třeba právě teď příjde ten zlom a vyhrajeme! 20.2. hrajeme s Liverpoolem a doma my neprohráváme už skoro rok. Už se těším!

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak .. jak říkáš:)) a myslím, že se poštěstí johnsnovi jestli bude hrát:) výborná posila

Reagovat
smazaný uživatel

to urcite, jenze zase ono se to hraje rpoti predposlednimu tymu v PL, ale na tym, co cche a mozna bude hrat LM asi nema, podle me rpoti Chelsea a lepsim tymum na to nema zatim. Pro nas vyborna posila to ano, ale do budoucna, porto bych ho nechal jeste tak 2-3 roky vyzrat..Takovej tah od Manciniho sem necekal..

Reagovat
smazaný uživatel

TIm chci rict, ze na jeho postu bych radeji videl Bellamyho,Petrova a hlavne SWP, bez kteryho si sestavu Citizens nedokazu predstavit, Johnson ma teprve 22 tusim, takze jeho roky urcite prijdou a muze se hodne zapsat do historie City..S Mancinihoé prohlaseni, ze v pripadnym postupu do LM koupi hrace tech nejvyssich kvalit, bycxh se nebranil prichodu Riberyho, pro kridelni hru vic nez vybornej, skvela technika,skvela strela a v soubojich 1 na 1 spicka, rychlostne podobny jako Bellamy, nerikam, ze po nem zrovna touzim, ale kdyz zhrnu ty hrace, o koho mel Robertek zajem, tak bych byl po Riberyho prichodu stestim bez sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

jasné:) máš pravdu s tím johnsnem .. nevím .. já nějak moc nesleduju německou ligu tak nevím... vím že je ribéry hodně dobrý hráč :)) a nevadilo by mi kdyby přišel do city .. ale taky bych se nebránil např. quaresmovi .. taky vynikající hráč a jen sedí na lavičce:( .. a doufám že se to LM dostaneme:))

Reagovat
smazaný uživatel

nic proti, Ribery je pro me hrac, kterej an hristi necha vsechno, je tymovej a kolektivni, na to jaka je hvezda by pdole me nechtel ani tolik penez..Quaresma je pro me odpad, v Portu nebo dke hral byl vybornej, ale kdyz mu nesedi ani Italska, tak co potom angliicka..To by byli zbytecne vyhozeny penize, protebe mozna oblibenej stejne jako rpo me Robinho, ale anglicka neni ani rpo jednoho z nich. Quearesma at jde do spanelska..

Reagovat
smazaný uživatel

pro oba je spanelsko, pro Robinha mozna Ac, jinak jak rikam, pro oba ESP nebo jejich rodny zeme a tymy..

Reagovat
smazaný uživatel

Nám že se začalo dařit?..a od kdy prosímtě?..v Lize jsme třikrát po sobě vyhráli se soupeřama na dně tabulky, dohromady jsme jim daly 9 golu, z toho dal 6 Tevez, nebyt jeho famozni formy, bylo by to asi jako ted..tedka se Tevezovi nedari a nikdo schopnej neni davat gol, nejdulezitewjsi hraci sedi na lavce(Ireland,SWP) a hraji ti, co hraji tuzku (Barry,Vieira)..a jinak nejde o hru, ze byla lepsi pro oci, to je vedlejsi, ale to byla hra, ktera na soupere platila, meli sme plno sanci a ohli sme s ni porazit kohokoliv..Takto ted kdyz Tevez hral prumer, je to cely v hovnu, predtim to bylo zalozeny na vic hracich a tedka jen na Tevezovi, dukaz toho je tech 6 golu, kdyz si psal, ze se nam darilo, taky united dal vsechny 3 goly..Pravda dulezitejsi jsou body,mozna proti tem tymum, proste sme meli ztratu formy a zrovna kdyz sme posledni zapas vyhrali, byl Sparky odvolanej..Predtim sme byli porazit kohokoliv, Cheelsea, United, Arsenal bez Teveze, tedka vubec. Porazili sme sice slabsi soupere, ale v dulezitych zapasech sme dostali "pres drzku" (Everton,dvojzapas CC), tak co je lepsi...Predtim bysme postouli, toho bych se nebal..Stacilo zlepsit obranu a po zapase se Sunderlandem bych mu dal jeste sanci, navic sme byli porad do 6.mista z minimalni ztratou bodu na pohary+nejaky zapasy k dobru, se Sparkym by sme doma porazili silny soupere vpohode (AV,Tott.,MUtd,Liv) a s krtidelni hrou bysme mozna udelali diru i v LM a za Sparkyho sme hrali to NA CO MAME, HRALI SME HRU? CO SME UMELI NEJLIP,S KTEROU SME BYLI SCHOPNI PORAZIT KOHOKOLV..ted dosel Mancini, jak iuz sem rikal, dulezity zapasy sme nezvladli, co sme narozdil od toho se Sparkym zvladli, hrajem hru, kterou neumime a s kterou nic nedokazeme..ok, porazime slabsi soupere, se slabsima dostanem na frak, mozna ani nepostoupime do LM a kdyz jo, udelame tam totalni ostudu, odjedem bez bodu..

Reagovat
smazaný uživatel

Se Sparkym sme hrali hru, ktera nebyla zalozena jenom na jednom hracovi, tedka je to otukavana..pak Tevez strela a nahodne to tam padne..Takze bud bych navrhoval vratit se spatky ke kridelni hre, nebo bych koupil dalsi hrace jako Tevez, kteri na sebe vezmou zodpovednost a z niceho daji gol a rozhodnout, neco jako Ribery..Proste mame v ty,mu hrace, kteri sou zavisli na dalsich hracich, katze touto otukavanou to nema smysl..predtim to byla nahravka na SWP popr. Bellamyho, unik prihravka pod sebe nebo gol..Proste da se rict, ze Sparky z tymu vytahl maximim, coz je hra po kridlech, akorat mel problem s obranou, ktera nehrala podle ocekavani a taky s tim, ze vedli treba jenom o gol a nedokazali vstrelit pojistku a to ty goly dali..Ted z nich Mancini zatim maximum nevytahuje, na jeho styl nemame tym, takze bud si nakoupi svoje hrace do svyho stylu, nebo bdue praktikovat to, co je nejlepsi..Tym mame uzasnej, jen z nich potreba vytahnout maximum a zlepsit obranu, tod vse, praktikovat kridelni hru, mozna koupit toho Riberyho, kdyz uz by nekoho mohli kupovat, protoze on am perfektni vlastnosti+by se vpohode zapojil do kridelni hry, protoze na to ma taky pozadavky+vyhazet zbytecnej odpad (Bojinov,Robinho,Benjani,JO,Santu,Barryho,Garrida) a koupit za toho schopny dva hrace, ne nejak hvezdy, nemuseli by ybt ani z anglie, treba nahrada za Barryho van Der Vaart, pak nejakyho utocnika,plus treba ten Ribery s tim, ze by se Bellamy posunul na hrot atd..Je hodne varian, ale to uz je neco jinyho..Abych to zhrnul, Se Sparkym sme meli na vsehcno, i na hodne dalekou cestu v LM, on z tymu vytahl tak 70%, zbylych 30% bylo dopilovat obranu a donutit muzstvo, aby pojistilo vysledek..S Manciniho hrou an to nemame, na to aby sme s jeho hrou neco dokazali nemame hrace, takze kdyby praktikoval co Hughes by bylo perfektni a to co Hughes vypiloval on zase rychle smetl..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezabudajte ,ze Inter neni city a ze Inter s Mancinim nieco vynrel tak to sa nemusi a ani nezopakuje v city takze Mancini je o nicom je rozdiel trenovat Inter a je rozdiel trenovat city lebo Mancini ma mentalitu taliana v city nikdy nebude okey caff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

0:0-1:1

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Opet sme predvadeli krasny utocny fotbal achjo, to je k breku, chciii zpaaatky sparkyhoo

Reagovat
Mircu5

Sledoval si někde ten zápas??? Asi to byla zase bída, že? No pro mě žádné velké překvapení, čekal jsem remízu. Aspoň ten bod, lepší než nic. Jsme na příčce, která zaručuje ligu mistrů a k tomu máme zápas k dobru. Klíčový bude zápas s Liverpoolem, jinak nechápu proč zase seděl SWP nebo Bridge. Taky bych od začátku postavil Petrova na úkor Santa Cruze, Vieira taky na lavičku. Doufám, že to nebude katastrofa v sobotu. Mancini by se měl zamyslet a uvědomit si, že musí hrát křídelní hru, jinak proti němu nic nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis jak sem psal sestavu..Zaloha trojclena, De Jong,Ireland a nekdo z dvojice Barry-Vieira, na hrotu Adebayor s podporou SWP a Johnsona ze stran..Jinak zapas zase bida, Ade sel po chybe Fayeho sam a ten ho sekl, cervena karta, po ktere sme se skoro na nic nezmohli, hra byla opet profesorska bez stavy. Po tom Johnson spatne odkopl odrazenej balon, hrac po chybnym odkopu vystrelil a Given hodne,hodne podcenil strelu, ktera skoncila golem..pak prisel SWP a hra o se o trosku zlepsila. Vyrovnani prislo vlastne z niceho, po rohu se mic dostal na pulku, pak De Jong nebo zabaleta mic nakopl, Ade to rpodlozil na sebe a Barry prvne trefil tyc, po tom dorazil mic do brany, kdyz uz lezel na zemi takze celkem haluz..Abych to zhrnul, jestli si videl zapas City ze Stoke v sobotu doma, tak to bylo celkem stejny, akorat ze Citizens hrali 40minut presilovku, jenze to ze meli o hace vic ani nebylo poznat. Takze hrozna tuzka, nic vic nic min. Jednoznace chybi Carlitos, portoze Santa Cruz je takovej hrac uplne k nicemu. Myslel sem, ze nam hodne pomuzze ta redka a ze to dotahnem do vitezneho konce, jenze sme dostali gol z niceho a pak sme vubec byli radi za vyrovnani. Mancini se asi nepoucil, strasne tam od zacatku chybel Ireland a SWP.Vieira dneska se Santou nejhorsi( necekane), Barry zas tak hroznej nebyl. Given poprve v sezone trosku zavahal, jinak obrana byla celkem spolehliva..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze s touhle hrou se muzem jit zahrabat a Liverpool nas smete jak nic. Ale ono to bude podle toho, jestli Liverpool bude chtit vyhrat, nebo pujde na remizu. Jestli budou hrat utocne, mohli bysme ,pokud bude hrat Bellamy hrozit s brejku. Jinak nam evidentne nesedi souper, ktery brani, na tohle neumime..Sparkyho je fakt skoda, s jeho hrou sme mohli na kazdyho, stacila zlepsit obranam, ve vsech zapasech sme meli na vsechny (krome Tottenhamu, ale to byl zapas jediny), s Mancinim hrajem nekolik malo zapasu a kazdej stoji zahovno. Takze kdo rika, ze Mancini je lepsi nez Sparky, je to rpo me trouba..Achjo, kdyby ti sejci trochu rozumeli fotbalu a nechteli jenom vysledky, nemuseli udelat takovou chybu Sparkyho vyhazovem..Myslim si, ze kdyby byl ve stejne situaci majitelem Abra, Sparkyho by vzivote nevyhodil..skoda no, ale tak co uz, ted jen doufat, ze si Mancini brzo sbali fidlatka a pujde do te sve Italie a do Anglie uz se nikdy nevrati..

Reagovat
Mircu5

Já bych přivítal Hiddinka za Manciniho, je teď volný a možná bude trénovat Turecko...

Ale takové měnení trenérů taky nedělá dobrotu, tak nevím...Myslím, že Manicni podepsal nedávno nebo má podepsat kontrakt na minimálně 2 roky tuším, možná 3 to byly...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me sejci pockaji, co a jak..Zatim ma kontrakt jenom na pul roku, proto myslim bydli v hotelu..Urcite Hiddinka bych taky privital, nebo Bruce klidne i Granta..Je to jedno, hlavne at neni Ital, nebo Spanel..

Reagovat
Mircu5

Uvidíme, každopádně mě bude hodně mrzet když se do té LM nedostanem, máme dobrou pozici, stačí jen zase hrát fotbal a sbírat body. Jestli se tam nedostanem, tak budu Manciniho proklínat.

Reagovat
smazaný uživatel

To ja bych byl azse rad, ma smlouvu jen na pul roku takze kdyby sme se tam nedostali, myslim, ze by sel spatky do svyho Italskxyho teplicka. Ja bych si klidne rok pockal na LM, kdyby misto neho prisel schopnejsi trener a LM sme hrali dalsi sezonu. Vubec nejlepsi by bylo, kdyby sme se do LM dostali, a Mansur toho hnupa vyhodil, ale nejvic se obavam toho, ze se do LM nedostane, on zustane a tak si nakonec pan Robertek nakoupi svoje "kone" (Cordoba,Mutu), tym psle do uplnych sracek, bude to stat akorat prachy a vysledek bude nulovej..Boze smiluj se a vykopni toho vola zpatky odkud prisel..

Reagovat
Mindas

Roberto v květnu podepíše novou dlouhodobou smlouvu, už je to tutovka. A jinak nevím, co furt máš pořád s tím Mutuem, když je v trestu a neví se, zda ještě bude někdy hrát vrcholový fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

To mas asi pravdu no, ale vubec by nebylo spatny, kdyby si to diky poslednim vysledkum rozmysleli a dali mu smlouvu az po sezone, kdyby byli dobry vysledky. Jinak s Mutuem nemam nic, to je jedn z mala hracu, o ktery ma zajem, ono je ejdno, jestli dojde Mutu, Gago nebo Cordoba, pro me to je plevel, kterej akorat zhnusy sympatie tymu a diky nim nebudou hrat ti hraci, kteri maji fanousci nejvic radi vsectne me, viz. nakup Vieira na ukor Irelanda, kterej sedi..

Reagovat
Mircu5

Jo, Vieira nejhorší? To nic, Mancini ho zase postaví od začátku příště

Doufám, že už bude hrát od začátku SWP a Ireland by taky neměl sedět...

Tévez bude nepostradatelný, možná, že nám pomůže i to, že Liverpool nebude moc odpočatý ze zápasu s Unireou U. , snad je pořádně potrápí. Jen se hrozně divím, že to nebudou dávat ten zápas s Liverpoolem nikde v TV Místo toho tam hraje myslím Aston - Burnley.

Kde se na to díváš???

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ajsny, to je jeho "kun" , proste on si ho privedl a i kdyz hraje nejvetsi hovno, buide brat misto takovejm fotbalistum, jako Ireland. SWP tam chybi jak svine, o tom zadna. Ireland taky, on je jedinej, kdo umi solidne rozehrat. To jdou podle me 2 nejdulezitejsi hraci+Bellamy,Tevez..Je to skoda, ze nam tam dotahli takovyho cipa..Jinak www.atdhe.net , www.rojadirecta.com

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Ireland nic nehra a Sparky sa uz nevrati

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to je mi novinka celkem. I kdyz nema formu jak minulou sezonu, tak hraje porad nejlip z tech strednich zalozniku, kdyz nepocitam De Jonga. Kdyz hral, opet dobre rozehraval a aji ukazal svou genialitu pri tech svych nahrvkach, akorat uz jich neni tak hodne jak minulou sezonu. Jinak delas, jak kdyvy Vieira s Barrym enco hrali i kdyz Ireland nema takovou formu, stejne oba hrave strci do kapsy. A momentalne kdyz to tak vezmu, task v City nikdo nic extra nehraje, a kdyz bych mel rict letos nejhorsiho hrace, tak jednoznacne Barry..

Reagovat
smazaný uživatel

Keby hral od zaciatku SWP a Petrov podla mna by zapas vyzeral inac lepsie by sme dopadli ako s remizou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele