35. kolo
18.04.2010 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Portsmouth se bil jako lev. Villa zásluhou Delfounesa bere tři body

Aston Villa snad ani nečekala, že bude mít proti sestupujícímu Portsmouthu tolik starostí. Domácí rozradostnil úvodní brankou Michael Brown, hosté ale vcelku záhy dokázali srovnat krok a běh díky Carewovi. Na rozhodující branku se ale museli pořádně načekat. Rozhodl až střídající žolík Nathan Delfouneso - po dvou minutách na hřišti rozhodl o tom, že Villa stále může velice reálně pomýšlet na evropské poháry.

Hosté se výhru rozhodně zasloužili. Šťastnějším než všichni ostatní ale musel být rozhodně Nathan Delfouneso - mladý útočník nejen že rozhodl o výhře svého týmu, vstřelil dokonce svůj první gól v Premier League. Přesto to je pro Portsmouth další krutá ztráta - po statečném výkonu a úvodní brance z kopaček Michaela Browna jistě doufal alespoň v jeden čestný úspěch, jeden bod. Vyrovnávací branku obstaral svou patnáctou letošní trefou John Carew, hrdinou utkání se ale stát nemohl. Kromě nevyužití několika dobrých šancí promrhal také pokutový kop.

A Delfounesova branka by v konečném zúčtování mohla být velice důležitá. Díky třem bodům se Villans posunuli na šesté místo. Na Liverpool mají náskok již dvou bodů, na Manchester City ztrácí čtyři, na čtvrtý Tottenham šest bodů.

Domácí byli jasně posíleni návratem několika klíčových hráčů. Hra byla uvolněnější, protiútoky rychlé. Hosté spoléhali na druhé straně zase na rychlou křídelní hru. Výsledek? Mnoho šancí na obou stranách. V samém úvodu si brankář Aston Villy šikovně poradil s pokusem Kevina-Prince Boatenga. Dorážka Kanua se přes zformovanou defenzivní lajnu nedostala. Americký gólman Brad Friedel si následně poradil i s Boatengovým přímým kopem, Utaku zase v pokutovém území čistě obral o míč.

S úvodní brankou Portsmouthu si ale poradit nemohl. Boateng pozastavil centr Vanden Borreho, k míči se prodral Michel Brown a točenou střelou do vzdálenějšího rohu poslal svůj tým do vedení 1:0. Byl to jeho vůbec první gól za Portsmouth.

Na druhé straně se zastřeloval Carew. Z velice slibné pozice nepochopitelně nastřelil pouze brankáře Jamese. Bráníc Marc Wilson zase s hrůzou pozoroval, jak se po jeho "úklidové práci" míč snáší blíž a blíž branky, až se nakonec odrazil od tyčky. A mezi těmito dvěma šancemi přišlo zasloužené vyrovnání Villans. Carew dal zapomenout na své minulé zaváhání - naběhl si na míč Warnocka, obešel Wilsona a zavěsil pod víko. 1:1.

Lee Probert, rozhodčí, jenž v průběhu týdne nedovolil Boltonu dvě penalty proti Chelsea, nejdříve neodpískal pokutový kop po faulu Dunneho na Boatenga. Nezapískal do píšťalky ani po kontaktu Vanden Borreho s unikajícím Agbonlahorem. Nakonec penalta přišla ve 40. minutě. Papa Bouba Diop fauloval ve vápně Carewa. Sám postižený se postavil tváří v tvář Jamesovi. Veterán v bráně domácích ale tento mini-souboj vyhrál - chytrým zákrokem střelu zneškodnil.

Sebevědomí hostů to ale nezruinovalo. Aston Villa se stále snažila a její pokusy byly vesměs velice nebezpečné. Agbonlahor se na sebe musel hodně zlobit po zahození stoprocentní šance - ze šesti metrů hlavičkoval přímo na gólmana. Naprosto osamocený se ocitl také James Collins, ten se ale netrefil ani mezi tři tyče. Milnerovu dalekonosnou střelu zase vytáhl skvělý James.

Hosté se také domáhali ještě dvou neodpískaných pokutových kopů. Poprvé po Youngově kontaktu s Vanden Borrem, podruhé po stáhnutí Petrova brankářem Jamesem. Nakonec to ale vypadalo, že hosté se dnes budou muset smířit s bodem. Že budou muset snížit své ambice. To si ale nenechal líbit mladý útočník Delfouneso, který svou první brankou v Premier League rozradostnil všechny fanoušky hostů. Milnerův centr sklepl střídající Heskey právě na Delfounesa a ten napálil míč do sítě - 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Legolas John

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele