11. kolo
31.10.2009 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester přehrál Rovers v poměru 2:0

Manchester neměl s porážkou Blackburnu moc velké problémy. Zápas kontroloval, i když se znovu nevybičoval k bůhvíjakému výkonu. Co Sira Alexe Fergusona určitě potěší, je ovšem fakt, že se mu dnes trefili oba elitní útočníci - jak Berbatov, tak Rooney.

Na Old Trafford se v první půli dlouho hrálo celkem neuspořádaně a prakticky bez pořádných šancí. Ani jeden z týmů se zprvu nemusel obávat nějakého soustavného tlaku soupeře, hrozilo se spíše z rychlých protiútoků. Přesto lze s klidem konstatovat, že fotbalovějším celkem byl ten z Manchesteru. Na konci úvodní půlhodiny dokonce přišel se zajímavou sekvencí plnou strachu modrobílých. Během ní nejprve Evra vyzval Berbatova k přízemní střele, kterou ještě stihli zadáci Rovers zablokovat, aby posléze centr Valencii tentýž bulharský forvard protentokrát konečně odhlavičkoval na Robinsona, jenž s úspěchem lovil balon těsně pod břevnem. Berbatov byl vůbec zdaleka nejvýraznějším strašákem brankáře Blackburnu. Ten se brzy musel vytáhnout s dalším prvotřídním zákrokem proti jeho střele ze střední vzdálenosti.

Právě bulharský ostrostřelec byl také autorem prvního gólu na Old Trafford, ten však nemohl být pro ofsajdové postavení přihrávajícího Rooneyho uznán. Jako by toho už tak nebylo dost, Berbatov byl zklamaný i po další své střele. V poslední minutě prvního dějství ho patičkou přenádherně našel Rooney, on však pod nátlakem Nelsena vypálil hodně nepovedeně.

Kdo čekal, že seriál o Berbatovově trápení bude pokračovat i po přestávce, musel být v 55. minutě hodně překvapen. Tehdy totiž těžce zkoušený Bulhar dostal od Evry míč do pokutového území, zády k brance si ho píchl do vzduchu, otočil se a bezkonkurenčním úderem podél svého strážce nedal Robinsonovi žádnou šanci. Blackburn posléze nedělal nic pro odvrácení desáté venkovní porážky v řadě. Nadále byl naprosto bezzubý. A jelikož ani United nedělali moc proto, aby opět skórovali, na Old Trafford se utkání spíše povinně v poklidu dohrávalo.

Přesto stále odolávat pokušení nabourat ještě relativní klid v obranných řadách Blackburnu, to se Red Devils úplně nedařilo. A tak měl v 82. minutě střídající Obertan na kopačce rozhodující druhou brankou, skvělou práci svých spoluhráčů však zahodil do koše, když z pár kroků ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi. To Wayne Rooney o pár chvil později nezaváhal a jemným dotykem usměrnil přízemní Andersonův centr přesně na zadní tyč. V nastavení ještě Rovers dosáhli alespoň na (ne)regulérní korekturu skóre. Podle mínění čárového, které bylo dle všeho mylné, totiž Kalinič dorážel McCarthyho střelu z postavení mimo hru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

United budou mít problém s obranou, snad Blackburn překvapí 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že obrana tokrát lepší,když nehrál "božskej" RIO:D

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele