19. kolo
26.12.2009 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester City - Stoke City 2:0

Manchester City se stal díky angažování Roberta Manciniho pro toto kolo nejsledovanějším týmem Premier League. Italský manažer chtěl pověst úspěšného trenéra potvrdit v novém působišti hned v prvním zápase. To se mu také povedlo. V nijak extra pohledném utkání nakonec jeho svěřenci uhráli vítězství 2:0.

Citizens začali o něco aktivněji, i přesto gólman Sorensen příliš práce neměl. V 10. minutě značně zariskoval hostující Wilkinson, který ostře vletěl do souboje s Robinhem. Brazilský záložník se svou muší váhou následně odletěl pořádný kus daleko, a jelikož se vše odehrálo v pokutovém území, prosebně se podíval na rozhodčího, zda nemá v plánu odpískat pokutový kop. Nedočkal se. O pár sekund později zahrozil Carlos Tévez. Ten si pohrál s obránci, ale svou technickou ránu poslal mimo území tří tyčí.

Také defenzivně laděné Stoke umí nebezpečně zahrozit, což předvedlo po dvaceti minutách hry. Trochu šťastně se dostal v pokutovém území k míči Tuncay, jenže v jasné příležitosti zklamal. Domácí fotbalisty podržel gólman Shay Given, který ale musel být následně ošetřován. Právě turecký reprezentant dělal domácím občas velké problémy.

V 29. minutě šel Manchester podle očekávání do vedení. Rychlonohý Tévez potáhl míč až do pokutového území a pozemní přihrávkou se snažil najít lépe postavené spoluhráče. Robinho zakončit ještě nedokázal, nehlídaný Petrov už ovšem ano. Tempo hry v nadcházejících minutách poněkud opadlo. Za zmínku snad stály jen nepřesné pokusy Robinha a Petrova. V samotném závěru ale přeci jen přidali Citizens druhý zásah. Po hlavičce Barryho jemně tečoval míč v akrobatické poloze Carlos Tévez a usměrnil jej za záda Sorensena.

Domácí fotbalisté nelenili a už zhruba po dvaceti sekundách druhé půle málem opět rozvlnili síť. Robinho sice ještě zakončit nedokázal, z hranice pokutového území ale následně pálil Petrov a hostující brankářskou jedničku pořádně potrápil. Stoke bylo zcela neškodné, a tak se Manchester o výsledek příliš obávat nemusel. Dlouhou dobu se na hřišti nic mimořádně zajímavého nedělalo, a tak diváky ze sedadel zvedla až šance Beattieho z 63. minuty. Zkušený kanonýr ale pálil z ostrého úhlu, a tak na Givena nevyzrál.

O sedm minut později se rozhodl Mancini poslat na hřiště miláčka fanoušků Craiga Bellamyho, který se dočkal bouřlivého potlesku. Druhý poločas byl na šance skutečně chudý. Až 82. minuta přinesla opět zajímavou gólovku. Bellamy se snažil o zakončení, ze zadu byl však přistrčen Huthem a upadl na zem, jenže žádná penalta se nepískala. Prohru Stoke mohl v nastavení alespoň zmírnit Higginbotham, chyběla mu při zakončení však přesnost.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm..prvni zapas s mancinim..tipuju to ze bude hrat 5 strednich zalozniku, na hrotu adebayor..takze 0:1, maximalne 1:0..gol da Adebayor..

Reagovat
smazaný uživatel

ja sy maslim ze budeme hrat na troch utocnikov adebayour ,Tevez,Robinho ..City zamietli ponuku Barcy za Robinha taze si ho chcu nechat taze dufam ze Robinho sa ukaze mancinimu ako novy lide a da dajaky gol.... 5:0 (Robinho 2,tevez2,Adebyour

Reagovat
smazaný uživatel

Mancinimu zacalo sibat chce teraz kupovat Cassana neviem naco by nam bol aj tak to je len priemerny hrac a my mame uz dost utocnikov ...a potom este chce aj maicona a stavim sa ze zajtra bude chciet dalsieho hraca zo Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

kde si to cetl?

Reagovat
smazaný uživatel

ano cassana vam netreba ale ze je to priemerny hrac?!? tak s tim teda nesuhlasim...

Reagovat
smazaný uživatel

to ja taky ne..je to podprumer!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

match vyhrajem o tom nemám pochyb a wolves v dalším zápase taky smeteme...

Reagovat
smazaný uživatel

2:5 to je jasná zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze city vyhraje s novym trenerom aspn 3:0 cus

Reagovat
Mircu5

Reagovat
Mircu5

No nevím, 3:0 to asi nebude... spíš těsné vítězství 1:0 nebo 2:1... uvidíme

Reagovat
scholes18

X2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 si myslim bude to presterlka

Reagovat
smazaný uživatel

hey city hralo spatne ale 3 body sou doma

Reagovat
aurelio

A kde boli Santa, Adebayor, Weiss a SWP ?

Reagovat
smazaný uživatel

SWP zranenej, Weiss na lavce a zbytek nwm..

Reagovat
smazaný uživatel

Troch som sklamany aj ked sme vyhrali ,zapas nic moc proti takemu slabemu superovi sme mali vyhrat aspon tych 3:0 ked nie viac co budeme hrat ked dostaeme silnejsieho supera co sa tyka Robinha radsej tam mal postavit Bellamyho cus

Reagovat
smazaný uživatel

s tymto s tebou nesuhlasim vidim ze Robinho a tevez su lepsia dvojica ako tevez a ade alebo robinho a ade ....a sme mohli aj sami vidiet ze mozu hrat spolu aj lavy zaloznici cize petrov a Robinho ktory si pocas zapasu menily pozicie a petrov dal gol do prazdnej brany po nahravke Robnha taze s takou istou zastavou by som nastupil aj v pondelok

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiez nesuhlasim s tebou Robinho skoro nic nehral nevedel sa presadit a cudoval som sa ze ho vobec postayil este raz hovorim Bellamy by toho viac ukazal keby hral od zaciatku namiesto Robinha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele