35. kolo
19.04.2010 21:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool si před cestou do Španělska dodal sebevědomí debaklem WHU

Ještě před absolvováním únavné štreky do Madridu se liverpoolští alespoň psychicky posílili jasnou výhrou nad West Hamem a posunem zpátky na šestou příčku. Kladiváři naproti tomu stále trčí pouze jedno místo nad sestupovou propastí a budou mít ještě co dělat, aby se zachránili.

Ačkoliv obě strany opravdu měly o co hrát hned od prvních minut, zezačátku byla jedna jako druhá poněkud krotká. West Ham si sice poměrně často užíval balonu na svých kopačkách, ale hrozbu pro soupeře rozhodně nepředstavoval. Naproti tomu Reds brzy zahrozili alespoň slabší Maxiho střelou. A co nevidět taky šli do vedení. Gerrardův centr z přímého kopu dopravil do sítě šťastný ex-Hammer Benayoun za pomoci břišních svalů. Protivníci se hry rukou dožadovali marně, předtím se spíše měli soustředit na pozorné bránění. Jenže nesoustředili se a z tohoto zaváhání se nikterak nepoučili ani do budoucna. Okamžitě tak mohl nehlídaný Kyrgiakos bizarně hlavičkovat do země, odkud se míč odrazil nad břevno.

Této promarněné šance však liverpoolští nemuseli příliš litovat. Přesně deset minut uplynulo od jejich prvního zásahu a radovali se podruhé po nekorunované akci zápasu. Benayounovo hbité prostrčení dovolilo Maximu centrovat hned z první, do jeho balonu se z halfvoleje ideálně opřel N’ Gog a Green mohl být vděčný alespoň za ten lehký kontakt s míčem. Červení tak vedli už o dva góly, zápas v pohodě kontrolovali. A to ještě mohli kopat klidně tři penalty, dvě po rukách soupeře a jednu po sporném zákroku na N‘ Goga. Rozčilování ovšem nebylo třeba, neboť po hodině hry přišla definitivní kudla do zad Kladivářů. Další skvělý centr Gerrarda odhlavičkoval do tyče Kyrgiakos a bídný výkon Kladivářů se dočkal podtržítka, když se pak balon smolně odrazil od zad Greena za brankovou čáru. Poté už si Benitez mohl dovolit stáhnout a šetřit Gerrarda, N‘ Goga či Benayouna, zatímco mizerný stav WHU ještě "vylepšilo" zranění Carltona Colea.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mircu5

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Torres je ve Španělsku na operaci kolene, mimo bude 6 týdnů.

Reagovat
smazaný uživatel

možná bych se měl dívat, kdy jsou ty preview psaný ...

Reagovat
Legolas John

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele