38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Liverpool se symbolicky rozešel s Hullem bez branek

Hull s Liverpoolem společnými silami napsaly rozpačitou tečku za svými nevydařenými sezonami. Bezbranková, nepříliš zajímavá remíza je opravdu poněkud symbolická. Hull sestupuje, navíc jím zmítají finanční problémy. Liverpool se umístil sedmý - tak špatně na tom nebyl od roku 1999.

Reds přitom odstartovali nebývale svěže. Při své letošní premiéře hned po úvodním hvizdu prozkoušel Dukea El Zhar a na něj posléze navázal Kuyt, jehož pokus odhlavičkovávat z čáry Boateng. A také Hull se za svůj vstup do zápasu nemusel úplně stydět, za zmínku stojí třeba nezastavitelný Vennegoor hlavičkující přímo do Reiny. Pochvalu si pak zaslouží i trio mladíků, které zasáhlo do tohoto utkání, Cullen-Atkinson-Cairney. Hlavně prvně jmenovaný byl hodně vidět, když spálil hned dvě slušné příležitosti. Jednou se mu míč zašmodrchal mezi nohami při brejkovém úniku, podruhé hlavičkoval mimo.

Jenže na ostrý start žádný z týmů nedokázal navázat. Obzvlášť Liverpool povážlivě uvadl a jeho příznivce uvrhla do euforie až Aquilaniho rána do břevna krátce před koncem poločasu. Nudný stereotyp druhé půle, kdy se pracovalo zejména ve středu pole, potom narušil vlastně jen seniorský debut hvězdy liverpoolské juniorky Jacka Robinsona. Ten se ve svých 16 letech a osmi měsících stal s notným náskokem nejmladším ligovým hráčem, který kdy oblékl červený dres Liverpoolu. Ani on však své o mnoho starší spoluhráče nevytrhl, snad jen ten z nejzkušenějších, Steven Gerrard, upoutal bombou do tyče. Jinak už vedení domácího i hostujícího celku mohly diskutovat spíše ohledně budoucnosti jejich manažerů než o právě probíhajícím závěrečném kole.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Honda

0:4

Reagovat
Tomtaf

1:9

Reagovat
Devil

Tak Liverpool letos urcite nejhorsi tym PL.....zustal hodne za ocekavanim!!!

Muzou byt radi,ze si zahraji EL.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší tým ligy neskončí na 7.místě

Reagovat
Devil

Co se tyce ocekavani urcite jo! Tento zapas vse potvrzuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele