13. kolo
21.11.2009 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 4:0

To, čeho se chtěli Wolves na Stamford Bridge vyvarovat, se nakonec stejně stalo skutečností, když londýnská Chelsea nováčka ligy vypráskala 4:0 a utkání naprosto opanovala. I díky tomu mohl manažer Carlo Ancelotti na hřiště vyslat několik mladíků.

Blues sice nastoupili bez několika opor, zranění ze hry vyřadilo nejlepšího střelce Didiera Drogbu a trojici záložníků Lampard, Ballack, Deco, ale na výkonu to příliš znát nebylo. Jejich náhrady v podobě Maloudy, Kaloua nebo Mikela se ukázali v dobrém světle a měli svůj podíl na vysoké výhře. Gólový účet zápasů otevřel už po pěti minutách výstavní ranou z více než 20 metrů Florent Malouda, který nedal šanci gólmanovi Hennesseymu.

V rozmezí mezi dvanáctou a dvaadvacátou minutou si Stamford Bridge podmanil Michael Essien, který nejprve hlavičkou zvýšil na 2:0 a za deset minut ranou ze střední vzdálenosti přidal třetí branku domácích. Do šaten se tak šlo za rozdílu tří branek v neprospěch hostí, kteří navíc inkasovali krátce po restartu. V 56. minutě se trefil Joe Cole. Chelsea poté v tempu výrazně polevila, ale přesto Wolves do větších šancí nepouštěla a kontrolovala hru. To dalo skvělou příležitost Ancelottimu, který postupně vyslal na hřiště všechny mladíky, které měl na lavičce k dispozici. Na hřiště se tak podívali Kakuta, Matič i Borini a zejména první jmenovaný předvedl vynikající výkon.

Skóre se už v západním Londýně neměnilo a po prohře Arsenalu v Sunderlandu má Chelsea na čele tabulky luxusní náskok osmi bodů, přičemž United mají zápas před sebou a vlastně i Arsenal, který bude dohrávat druhé kolo.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (19)

Přidat komentář
klokan.paul

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufam,ze wolves vyharje..

Reagovat
smazaný uživatel

doufam muzes

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

asi jasna jednicka 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav na sestavení zálohy, Ballack, Deco, Lampard out Takže při diamantu mě napadá snad jen Mikel-Essien, Malouda-J.Cole..

Ale přesto by si sestava

Čech

Ivanovič-Carvalho(Alex)-Terry-A.Cole(měl by být fit, kdyžtak Žirkov)

Mikel

Essien-Malouda

J.Cole

Anelka-Kalou

měla s předposledními Wolves v klidu poradit

Skromný tip 3:0 (3x Anelka)

Reagovat
Arbiter

já si myslím, že Žirkov může odehrát klidně i toho levého záložníka, dál bych mu aspoň tu možnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže v diamantu to prostě není jen místo levýho záložníka, je to spíše LCM, tedy střední levý záložník a to dle mě Žirkov ne(za)hraje. On je hráč na lajnu, ne na stahování se do středu.

Pokud by měl Jurij nastoupit zároveň s A.Coleem, tak jedině v rozestavení 4-5-1 a to již na tebou zmiňované levé záloze, kde by však nejspíš byl stejně upřednostněn Malouda a záloha by vypadala nějak takhle:

--------------Mikel----------------

Belletti-J.Cole-Essien-Malouda

A k mladíkům, Carlo se vyjádřil v tomto smyslu: "Hodlám využít i mladé hráče, kteří budou na svou šanci čekat na lavičce. Určitě se tam posadí Kakuta, Matič a Borini. Pokud bude příznívý průběh utkání, tak bych jim rád dal šanci.“

Reagovat
smazaný uživatel

Ale třeba se pletu, Žirkov nastoupí na postu LCM, zahraje slušný zápas a já s radostí ztichnu a budu spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

ty diamantovi rozestaveni jsme hrali v dorostu, akorat jsme tomu rikali trosku jinak..ja sem vetsinou nastupoval na pozici klitoris

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme v dorostu taky často hráli na p*ču...

Reagovat
Arbiter

Doufám, že v tomto zápase vyzkouší Carletto nějaké mladíky

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 (3x anelka,j.cole,malouda)

Reagovat
smazaný uživatel

30min 3-0 ??? doufam tak v 7-0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sry chcel som dat hore alebo sa mi to dodzubalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele