11. kolo
01.11.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V souboji dvou City diváci branku neviděli

Další venkovní trápení Citizens a další zápas bez zisku plného počtu bodů. Birmingham byl tentokrát dokonce i velmi blízko vítězství, neboť McFadden dostal v prvním poločase příležitost kopat penaltu. Tu však zahodil, a tak se oba celky rozešly smírně bez branek.

Až strašidelně děravá a jakoby nervózní byla obrana City v úvodních minutách. Zejména Birmingham se vůbec nezdržoval nějakou mezihrou, což Manchesterským činilo značné potíže. Nejprve dravost Fergusona překvapila Barryho tak, že skotský středopolař mohl vzápětí střílet. I když nezacílil přesně, předznamenal tímto těžké období zadáků v černém. Benítez pak totiž v krátkém časovém intervalu hned dvakrát mířil o mnoho přesněji - poprvé za pomoci Kompanyho teče nastřelil dokonce levou tyč Givenovy svatyně, posléze si na něj počíhal sám irský golman, když se díky Jeromeho snaze ocitl vlastně v situaci jeden na jednoho. Ani Citizens však úplně nezaháleli, když se ve slušných příležitostech postupně ocitli Bellamy a Wright-Phillips. Poslední slovo v první půlhodině si pak vzal domácí McFadden, jenž se svou dalekonosnou ranou náramně protáhl promrzlého Givena.

Také do přestávky neměli víc ze hry, ale spíše hrozili obětavější Brums. Za ně po další přehlídce nebojácných skluzů a zákroků promluvil ve 43. minutě Bowyer, Given se však po jeho střele hbitě natáhl a ze vzduchu si stáhl balon pro sebe. Irský čaroděj ve službách ManCity byl pak ústřední postavou rovněž na začátku druhého dějství. V 57. minutě totiž čelil pokutovému kopu McFaddena poté, co si De Jong v hlavičkovém souboji balon zřetelně zpracoval rukou. A úspěšně - celkem hladce si pro Skotovu ležérní střelu k levé tyčce doskočil a vyrazil ji do bezpečí. Měšťanská krize nicméně nebrala konce, a tak po více než hodině hry málem Bowyer zužitkoval pěkný Jeromeho centr. Z fotbalistů Citizens si o pozornost řekl tak akorát Tevéz se svou úctyhodnou bombou, kterou Taylor nad břevno vyrazil jen s velkými obtížemi.

Nějaký závěrečný tlak favorizovaného Manchesteru, ani ten nakonec nepřišel. City pokračovalo v nemastné neslané hře, která s sebou nenesla vůbec žádné šance. Naopak domácí Phillips málem v první minutě nastavení konečně skóroval, zpoza ležícího Kompanyho však na malém vápně nedokázal míč vydolovat. Za hosty to byl opět jenom Tevéz, kdo ještě jednou pokoušel štěstí, z hranice šestnáctky ovšem minul. Z úplného závěru tak nejvíce zaujme dětinská druhá žlutá a následně tedy i červená karta pro Fergusona, který rukou sáhl soupeři do vhazování. Poněkud úsměvný moment, Citizens však ani po něm neměli příliš důvodů k veselí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dalsi plychta 2-2

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

v "derby" zápase mužstev city, to budem pravděpodobně my, kdo bude tahat za ten delší konec. prostě si nemůžem dovolit další luxus v podobě remízy, nedejbože něčeho jiného. ke vší úctě k birminghamu ( v zápasech s av jim přeju) vyhrajeme. tak nato v neděli kouknem na nově-sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné 3 body .... s fullhamem a wiganem měli být taky ... takhle jsme přišli o důležitých 6 bodů ... tak teď už musíme bodovat naplno.GO GO GO GO Citizens

Reagovat
Boban

city musi neprohrat, at mi vyjde tiket

Reagovat
smazaný uživatel

2 cista

Reagovat
smazaný uživatel

Doma jsou 3 jasný body ...! ->MANCHESTER CITY<-!...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se ukaze jakym tymem MC je. Jestli se MC prosadi proti perfektne organizovane obrane Birminghamu, ktery si zaklada na dokonalem betonu, patri do elitni 5 tymu v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham-M.City 2

Reagovat
smazaný uživatel

we love manchester shityy... prej že vyšoupnou Arsenal z big four

Reagovat
diastan

aa arsenal nevysoupnou ale liverpool si myslim,ze jo.....takze asi jasne 3misto.

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal ne,ale myslím že před liverpool možná jo :)

Reagovat
smazaný uživatel

omg.hudges asi nevidi,ze zabaleta de jong a santa cruz jsou uplne nahovno hraci...

Reagovat
smazaný uživatel

to nechápu RIchards sedí,přitom dal 3 góly,který mu sice neuznali,ale aspoň něco a zabaleta hraje,přitom cpe balon pořád po lajně a každej centr je nah**no..nechápu,další pi**vina je dát do hry dva defenzivní střední záložníky proti nováčkovi,a cruz netřeba komentovat,nákup tohoto hráče je směšnej:D:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

pěknééé

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je videt, tak asi nepatri :)

Reagovat
smazaný uživatel

jinak podle mě jsou všechny remízi kvůli hudgesovi,neumí seskládat tým,je to ko**t ,petrov má formu a on tam dá radši cruze,kterej tam ve predu sstoji jak pero:D jsem zvědavej,až bude Robinho fit,jestli týmu pomůže..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele