38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aston Villa - Blackburn Rovers 0:1

Aston Villa se sice před domácím publikem s letošní sezónou nerozloučila úplně šťastně, když podlehla Blackburnu 0:1, ale těšit ji může fakt, že i přes to neztratí šestou pozici. Liverpool totiž pouze remizoval. Zato Rovers mohou být nadmíru spokojeni, když končí v první desítce.

Paul Robinson měl hned v šesté minutě plné ruce práce, aby Blackburn zachránil od prvního inkasovaného gólu. Ashley Young poslal do vápna přesný centr a Robinson se musel činit proti hlavičce Collinse. Young znovu zapracoval až o dvacet minut později, to připravil šanci pro Carewa, ale toho na poslední chvíli výtečným obranným zákrokem zastavil Hanley. Přitom už to vypadalo, že norského útočníka ve vstřelení branky nic nezastaví.

V minutě 32. se Hanley objevil na druhé straně hřiště a po Dunnově rohovém kopu byl hlavičkou blízko gólu, ale nakonec neuspěl. Za deset minut likvidoval Robinson Agbonlahora a okamžitě musel zpátky na nohy, aby alespoň na roh vytěsnil dorážku. V závěru první půle kopal trestňák James Milner a vybídl Robinsona k dalšímu povedenému zásahu.

Ani po poločase nepřestali Villans hnát za první brankou. Skvělou akci předvedli Milner s Agbonlahorem, ale první jmenovaný ve finální fázi nedosáhl na míč a už nedokázal zakončit. Aston Villa zápas jasně ovládala, ale Robinsona prostě překonat nedokázala. Nepovedlo se to ani Downingovi, který na něj vyslal další střelu ze standardní situace. Petrov pro změnu pálil do boční sítě. Čtvrthodiny před koncem hodně neopatrně srazil k zemi ve vápně Carewa Samba, ale penalta se nepískala a to byla pro Aston Villu konečná. V 83. minutě totiž prakticky z první velké šance udeřil Blackburn! Olssonův pas našel Hoiletta a ten poslal míč za Friedelova záda. Opakovaný záběr však ukázal, že se to možná povedlo domácímu stoperovi Dunneovi. Villans se sice nechtěli vzdát a Milner ještě stihl znovu dobře vypálit, ale Robinson byl nepřekonatelný.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele