20. kolo
28.12.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 2:0

West Bromwich se odpoutal ode dna Premier League, když před domácími fanoušky porazil Tottenham. Ten hrál zhruba 70 minut v deseti a West Brom toho nakonec dokázal v poslední desetiminutovce využít. Brankou se blýskl český útočník Roman Bednář.

Zatímco Baggies zaznamenali druhé vítězství doma v řadě a získali důležitých šest bodů do bitvy o záchranu, v táboře Spurs se pomalu upínají na lednové přestupové okno. Tottenham totiž dal v posledních čtyřech duelech pouze jedinou branku a manažer Redknapp již prohlásil, že se musí koupit útočník.

První vážnější šanci musel likvidovat brankář Gomes, na nějž mířil z trestného kopu domácí Borja Valero, který společně se Slovákem Čechem trochu nečekaně nastoupil od začátku. Utkání krásy příliš nepobralo a více než střel se diváci dočkali žlutých karet. Charakteristiku utkání po 35 minutách potvrdil Assou-Ekotto. Hostující hráč byl po nebezpečném faulu na Gianniho Zuiverloona vyloučen. Červenou kartu možná nemusel vidět nebýt zbytečných protestů, po nichž sudí Tanner neváhal a vytáhl červený kartónek. První poločas sice Tottenham s jistými změnami v rozestavení zvládl, ale druhá půle se už odvíjela jinak.

Hned ve druhé minutě druhé části musel předvést vynikající zákrok brankář Gomes, když míč do branky z hranice šestnáctky z trestného kopu kroutil Chris Brunt. Následně si poradil také se střelou Zuiverloona. Manažer Spurs Harry Redknapp se sice střídáním snažil oživit útočnou fázi, ale k ohrožení brankáře Carsona docházelo jen sporadicky. S přibývajícími minutami se stupňoval tlak domácích a nebýt Dawsona, Zuiverloon by otevřel skóre. Vytoužená branka Baggies nakonec přišla sedm minut před koncem. Šlo o kombinaci dvou Čechů, ačkoliv jeden z nich je slovenské národnosti. Slovák Marek Čech odcentroval a našel ve vápně Romana Bednáře, který otevřel skóre. Bednář se dokázal zbavit strážce Dawsona, jenž vzápětí protestoval s tím, že byl faulován, ale rozhodčího Tannera to příliš nezajímalo. V závěru ještě pojistil tři body domácím Beattie.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
milan78

hezký bedna pošli dvd radovi

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to by nepomohlo. Rada totiž potřebuje souhlas "mazáků" jako Jankulovského, Ujfalušiho nebo Baryho aby někoho mohl pozvat do reprezentace.

Reagovat
milan78

fakt ? přitom sem slyšel rozhovor rada x ščasný a docela si vyskakoval

Reagovat
smazaný uživatel

No myslel jsem to trochu nadsazeně, ale myslím, že ti hráči které jsem jmenoval + ještě třeba sionko nebo kováč mají v repre docela vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne bednar,to stejne nepomuze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele