2. kolo
23.08.2008 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Spurs podruhé prohráli, tentokrát nestačili na Sunderland

Strhující hra byla k vidění na White Hart Lane. Diváci nejprve přihlíželi krásné trefě Sunderlandu, pak obdivuhodnému mletí soupeře v podání Tottenhamu, logickému vyústění v podobě vyrovnání a nakonec pohádkové třešničce na dortu – trefě Cissého při jeho debutu v dresu Sunderlandu.

Juande Ramos, španělský lodivod Tottenhamu, trochu nečekaně nezařadil hvězdného útočníka Berbatova na lavičku náhradníků, natož do základní sestavy. Takový tah odůvodnil tím, že bulharská modla Spurs nebyla na souboj se Sunderlandem dostatečně soustředěná. Na druhé straně se zase Londýňanům postavil Steed Malbranque, ještě loni tahoun právě Kohoutů.

Kohouti neponechali hned zpočátku nic náhodě a zhurta se na soupeře vrhli. V prvních pěti minutách však ani akce Lennona ani centr Zokory nenašly u jiných hráčů Tottenhamu svou návaznost. Fotbalisté Sunderlandu se v úvodu utkání omezili víceméně jen na nakopávání míčů směrem vpřed. Sotva uplynulo deset minut, Modrič z dálky konečně zkusil štěstí. Zatím se ale jednalo jen o velmi nepřesný pokus. Tottenham tak nadále spoléhal spíše na rychlá křídla Bentleyho s Lennonem, která podnikala jeden nebezpečný výpad za druhým. Kupříkladu v 19. minutě Lennon zprava nádherně za pomoci Zokory pronikl k brankové čáře, před Bentem ale zasáhl na poslední chvíli soupeřův obránce.

Uběhlo 25 minut od úvodního hvizdu sudího a v pokutovém území Tottenhamu šel k zemi Diouf. Ač se penalty domáhal, seč mu síly stačily, nakonec se pískal jen roh ve prospěch Black Cats, z něhož nebezpečná šance nevzešla. Za minutu se na druhé straně o "desítku" pokoušel i Bale. Rozhodčí už ovšem ze sebe nehodlal dál dělat kašpárka a nekompromisně odměnil Balovu hereckou etudu žlutou kartou. A tak se hráči opět zaměřili hlavně na hru na nohou a ne na zemi a bylo to ku prospěchu věci. Malbranque ve 39. minutě z hranice šestnáctky protáhl střelou přesně do tyče Gomese, jenž by dost možná i v případě přesnější střely zvládl balon vytěsnit na roh. Následně po Malbranquově bojovném výkonu mohl pálit Diouf vysoko nad. To bylo v podání hráčů Sunderlandu a Tottenhamu v první půli vše.

Stejně jako úvod prvního poločasu i začátek toho druhého opanovali Spurs. Ve 48. minutě ještě musel King odhlavičkovávat po rohu Sunderlandu, pak však na druhé straně ze stejné standardní situace vytěžil Bale, zcela nehlídaný, hlavičku těsně nad branku. V příštích minutách ale na hřišti dominovali hosté a také zanedlouho do rozhárané obrany Spurs udeřili. Nejdříve hlavičkoval v 52. minutě Collins nepřesně. Za chvíli poté Dioufovu křižnou přihrávku usměrnil Murphy sice do protipohybu Gomese, ten však pohotově ještě na pár vteřin pohromě zabránil. Na pár vteřin proto, že hned po 60 sekundách – v minutě pětapadesáté - se míč od Kinga odrazil k Richardsonovi do souboje s Jenasem na hranici šestnáctky. Ten bývalé křídlo ManU jen taktak vyhrálo, aby následně parádně slabší pravou nohou vystřelilo na vzdálenější tyč, kam Gomes nemohl doskočit.

Zápas nabíral na obrátkách a dopředu se logicky tlačil především Tottenham. V 61. minutě příznivcům Black Cats přeběhl mráz po zádech hned několikrát, když Bentleyho centr z přímého kopu propadl až k pozornému Gordonovi, ten ho však vyrazil jen před sebe do skrumáže, kde se málem včas zorientoval Woodgate. Naštěstí pro hosty ani on, ani Bale skórovat nedokázali. Branku nevstřelil ani Bent na konci 63. minuty, když šel ze strany sám na soupeřova brankáře. Z takřka nulového úhlu si ovšem na Gordona nepřišel. Skotský brankář levou nohou vyrazil míč na roh. A když nepochodil ani Geovanni s technickou ranou ze stejné pozice, ze které pálil před pár minutami Bent, nad White Hart Lane se začínaly snášet černé mraky. Fandové Spurs však nadále neztráceli naději. A Jenas taky ne. Poté, co ho hlavičkou na zteč vysunul Bent, si však lobovaným pokusem též hlavou na vyběhnuvšího Gordona nepřišel. Respektive přišel, ale nezacílil přesně z důvodu skvělé poziční hry skotského brankáře. O pár okamžiků později Bentley z hranice velkého vápna zamířil přesně pod břevno, Gordon ale nadále udržel čistý štít. Děkovat za něj může konečkům svých prstů, které v tuto chvíli bezchybně úřadovaly.

Ne navěky. Spurs se dočkali v 73. minutě, kdy nejprve Modriče v dobré šanci Gordon ještě vychytal, pak ale neměl nárok zasáhnout i proti dorážce Jenase. Průběh utkání se v příštích minutách zklidnil a Spurs jako by ukolébala jen vyhlídka na remízový konečný stav. To se nakonec domácím hrubě vymstilo. Parádní centr Murphyho z levé strany totiž parádně proměnil ve vedoucí branku Djibril Cissé, teprve nedávno získaný Sunderlandem na hostování z Marseille. Velký díl viny na tomto gólu nese brankář Gomes, který nejprve na vysoký míč vyběhl, pak si to ale rozmyslel a už bylo pozdě. Zároveň ale také dva stopeři, mezi něž si vysoký Cissé snadno naskočil a do protipohybu brankáře suverénně udeřil.

Tottenham už tentokrát neměl dost sil a času na odpověď, a tak Djibril Cissé zaznamenal na White Hart Lane další veledůležitou branku. Dříve jí docílil již v dresu Liverpoolu, když v prvním kole ročníku 2004/05 v Londýně otevíral skóre. Teď však znamenala vítězství jeho mužstva, kdežto před čtyřmi lety takto dopomohl Reds jen k remíze 1:1.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady to prostě spurs musejí vyhrát tip 4:1

Reagovat
Devil

Sunderland dobre posilil kadr a letos bude silny,na Tottenham to ale stacit nebude.

tip.-1:3

Reagovat
Devil

Teda samozdrejme .-3:1 8)

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná konstanta na tiket, pojďme kohouti! tip:3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna jedna doma budou kneudrzeni

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderlamd málem ubránil Liverpool a teď získá bod 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ked za Sunderland uz bude hrat Cisse tak 1-1..

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim Palce Sunderlandu, ale Spurs podruhe asi neprohraji.. Doufam, ze Sunderland alespon remizuje :-))

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

kua už pome vyhrát at nám špička neuteeče.............2:0 (berbatov, mordic)

Reagovat
smazaný uživatel

sry modric

Reagovat
smazaný uživatel

Djibril ukázal, že branky umí dávat... bohužel jsem si vsadil na Totenham :(:D

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham je v ******

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem si vsadil na Tott. a jke videt ze jsou v kasi...no nic..Cisse se zda byt bvcelku dobra posila....

Reagovat
Devil

To neni jen o Cissem!

Reagovat
smazaný uživatel

djibril je djibril.tottenham mal smolu

Reagovat
smazaný uživatel

zase na začátek největší zklamání ligy jako loni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele