2. kolo
23.08.2008 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Aston Villa 3:2

Značně zlepšený výkon předvedli nováčci ze Stoke a pro vítězství udělali jen o trochu více než jejich favorizovaný soupeř. Naopak hráči Aston Villy nedokázali navázat na skvělý útočný fotbal z prvního kola a bod by byl pro ně po průběhu zápasu rozhodně dostačující.

Přes očekávání byli od prvních minut hráči Stoke více než vyrovnaným soupeřem, a tak se první vážnější šance diváci dočkali až v 29. minutě. Po nepřehledné situaci u malého vápna hostů Laursen nestihl uhnout s nohou, o kterou zavadil Delon a rozhodčí rozjásal domácí fanoušky rukou směřující na značku pro pokutový kop. K penaltě se postavil Liam Lawrence a Friedela, který vystihl směr, překonal tvrdou přízemní střelou přesně k levé tyči. Aston Villa tak byla po zásluze potrestána za překvapivě bezzubý útok a nedůraznou zálohu, kvůli které často přicházeli hostující hráči zbytečně o míč.

A to nemuselo být vše. Ve 38. minutě jakoby Friedel zapomněl na své zkušenosti, zbytečně vyběhl mimo pokutové území, špatně si zpracoval míč na prsa a přenechal ho tak Fullerovi. Ten se však nemohl zbavit dotírajícího Laursena a po několika neosvobozujících kličkách vystřelil nad. První probuzení pro Sorensena přišlo až pět minut před koncem poločasu, když se tísněný Carew pokusil vystřelit z hranice vápna ke vzdálenější pravé tyči. Domácí brankář se proti střele mířící pár decimetrů vedle jeho branky alespoň protáhl.

Poslední slovo před přestávkou si ale Fuller nenechal vzít. Po jednom z mnoha Delopových centrů do vápna Villy vyskočil na malém vápně nejvýše a jen centimetry dělily jeho hlavičku od úspěšnosti. První poločas rozhodně nenabral kvalit anglické nejvyšší ligy, což dokumentovala i jediná střela mezi tři tyče, kterou navíc vyslal Lawrence z penalty.

Po změně stran se již hrálo podle předpokladů, nicméně hráči Villans snad zapomínali, že Sorensen již není jejich spoluhráčem a prakticky každý možný nebezpečný kop mu směřovali přímo do rukavic. Stoke hráli v obraně bezchybně až do 63. minuty. To Carew našel na vápně stojícího Ashleyho Younga, který nikým neatakován čekal několik vteřin, než ucítil za zády norského útočníka, patičkou ho lehce uvolnil a birminghamský kanonýr ke vzdálenější tyči zamířil přesně. Nabuzená Aston Villa mohla za další čtyři minuty vést, když Youngův centr minul o pár centimetrů Barry, jehož střela by mířila do odkryté části branky.

Jenže deset minut před koncem si právě Barry řekl o odchod z týmu, když nikým neatakován přihrál na polovině hřiště soupeři a následný rychlý kontr zakončil Fuller, který přesprintoval Laursena a z těžkého úhlu propálil střelou po zemi Friedela. Uběhly dvě minuty a Laursen, cítící vinu za oba góly, dorazil přímý kop Ashleyho Younga, když měl na malém vápně před sebou prázdnou branku.

V 90. minutě se dostal k hlavičce ze dvou metrů Olofinjana, byl však zády k bráně a míč dopadl na horní síť. Podobně si za dvě minuty vedl Creswell, který si zpracoval míč a střelou z otočky ze sedmi metrů minul branku o metr. Do třetice všeho dobrého pro Stoke přišlo v poslední, čtvrté minutě nastavení. Delap po několikáté rozehrál aut až na malé vápno, kde si nejvýše naskočil střídající Sidibe a i přes nedůraznou hlavičku ke vzdálenější tyči přispal první historické vítězství pro svůj tým v Premier League.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston villa ma skvělí tým věřím že by se mohli dostat i do big 4 tip 1:3

Reagovat
Devil

Aston Villa si pojede pro 3 body.

tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villa vyhraje snad, tip 1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Já myslím, že 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

myslim 0:2 Carew,Agbonlahor

Reagovat
smazaný uživatel

stoke city nema sancu.................. cista 2

Reagovat
smazaný uživatel

Gabby se rozstrilel, ale Stoke se prilis neukazali... Ocekavam vitezstvi Villans :-))

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

hustý střely na bránu 3:2,skore 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele