2. kolo
23.08.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zázračně otočil duel s Boro

Kde by byl Liverpool bez svého kapitána? Stevie "Wonder" Gerrard celý zápas s Boro dřel a nakonec také loď coby správný generál opouštěl jako poslední – v 94. minutě rozhodl o tom, že se bude muset Middlesbrough na Anfield Road spokojit jen s radostí z předvedené hry. Bodové ohodnocení žádné.

Do zápasu vstoupili poněkud aktivněji hosté, jenže hned po dvou minutách hry zakončil rychlý kontr Liverpoolu obratným počínáním Torres, když včasně sklepl do druhé vlny Kuytovi, ten si však z hranice velkého vápna na Turnbulla nepřišel. Tato zajímavá možnost Reds do příštích minut dosti povzbudila. Spoluhráče se snažil přesnými přihrávkami krmit především dispečer Gerrard, ale i Xabi, který například v osmé minutě nebezpečně hledal Torrese. Španělský forvard ovšem gólu nedocílil, maximálně mu balon ustřelil pár vlasů. To Boro se sice směrem vpřed dostávalo jen sporadicky, zato když ve 13. minutě sklepával Alves míč na Taylora, který následně pálil krásně pod břevno, divákům na Anfield Road pořádně zatrnulo. Reina ale konečky prstů vytáhl míč na roh.

Na hřišti se nehrálo zrovna v rukavičkách. Během úvodní půl hodiny hry na trávníku nějakou tu dobu leželi Xabi Alonso a Dossena, sami Liverpoolští ale taky soupeře nešetřili. Arbeloa viděl žlutou kartu. Ve 35. minutě se Downing zleva uvolnil doprostřed hřiště a slabší pravačkou zacílil dosti mimo. Tato možnost Boro narušila spíše uspávací pasáž duelu. Na druhé straně po čtyřech minutách odvedl perfektní práci agilní Keane, vnikl do pokutového území hostí a na hranici malého vápna našel Torrese, jenž ovšem zamířil jen do před sebou stojícího stopera v modrém. Do konce poločasu už ani tradičně velmi běhavý a skvěle myslící Gerrard nic nevymyslel, branku tak během úvodních 45 minut přihlížející na Anfield Road neviděli.

Reds to v úvodu sezony nejde, hlavně střílení branek, tam je tlačí bota. Nejinak tomu bylo i v sobotním odpoledni. Tentokrát téměř šance scházely, bylo jich skutečně pramálo a Boro trestalo. Po pomalém rozjezdu do druhého dějství se jako první probudil Egypťan Mido a co nevidět šokoval nejen The Kop, ale celý Anfield. Po hodině hry, konkrétně v 62. minutě, se ještě představil v roli nahrávače, když ke skórování vyzval parťáka z útoku, Turka Tuncaye. Ten se pro míč sice přes bránícího obránce Live dostal, jenže vzápětí zacílil přímo do dobře postaveného Reiny. To Mido měl dnes daleko přesnější mušku. Alespoň v 70. minutě to tak platilo. Po převzetí přihrávky od Aliadiera ve vzdálenosti 25 metrů od branky totiž napřáhl neomylně a po levé ruce brankáře Reiny otevřel skóre. Liverpool v příštích minutách ne a ne ohrozit Turnbullovu svatyni. Fotbalisté Reds vypadali dosti zaskočeně, ale vyrovnání se přesto dočkali. Pět minut před koncem s notnou dávkou štěstí vyrovnal stoper Carragher, když jeho dalekonosný pokus ještě tečoval omylem Pogatetz a Turnbull byl bez šance.

Strhující závěr měl nakonec jinak dost nudný duel. Liverpool se nehodlal smířit jen s bodem za plichtu a hnal se dopředu. Právě vůle vstřelit vítěznou branku klidně až v poslední minutě se Reds vyplácela velmi často již loni a povedlo se i nyní. Ve třetí minutě nastavení ještě Gerrardův pokus z přímého kopu parádně vychytal Turnbull, o minutu později však ze stejně obsazeného souboje vyšel jako vítěz liverpoolský záložník. Při kontrolování balonu možná hrál rukou, to však neubírá nic na kráse jeho následné střele z hranice šestnáctky, která Liverpoolu nakonec vyhrála tento přetěžký duel.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boro porazilo senzačne spurs , za to liverpool nenadchl boro to bude ale mýt na stadionu liverpoolu težke tip 2 : 1

Reagovat
Devil

Pokud Liverpool nebude hrat tak posrane jak proti Sunderlandu,tak mozna vyhraje.

tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool ide na titul, žiadne zaváhanie 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ani jedna věc ti nevyjde možná vydřená výhra v závěru zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

l´pool má s boro vždy problémy, jestli vyhraje, tak max o 1 gól

Reagovat
Lahvac-CZ

Souhlasím. Tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa Benitez musí udělat změny v záloze. Ten první zápas byl fakt docela zlej. Nevim proč musí nutně hrát Kuyt, měl by tam být radši Babel a místo Plessise Xabi Alonso. Ale obrana M'brough je propustná toho musí využít naše nejlepší útočná dvojka v P. League

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim že před tejdnem měl hrát Babel místo Kuyta..ježiš on byl vlastně v Pekingu.. no stejně bych ho tam nanominoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on už se z Pekingu vrátil a Kuyta střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že se torres zas trefi. a nemusel by jenom jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool doma neprehra.........................1

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že se Liverpool poučí z první půle ze Sunderlandem a doma vyhraje. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Scouseri pravdepodobne nezavahaji, protoze vstreli nahodny vitezny gol, ale kdyby se hralo na Riverside, tak Liverpool ztrati... Skoda.. :-))

Reagovat
Tomtaf

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

5-3???

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí to 2-1 pro Live

Reagovat
smazaný uživatel

zebraci...

Reagovat
smazaný uživatel

sice vydrete 3 body, ale pocitaju sa parada, ideme dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Stevie díky

Reagovat
smazaný uživatel

Liverool 4ever steve je king to prislo v pravy cas

Reagovat
smazaný uživatel

škoda,middlesbrough hráli sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

štestí pro liverpool middlesbrough minimálně bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele