2. kolo
23.08.2008 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal šokoval, když venku podlehl Fulhamu

První porážku "členského" klubu nedotknutelné Big Four obstaral Fulham, když na svém hřišti v rámci londýnského derby zaslouženě přehrál Arsenal. Jedinou branku utkání zaznamenal ještě v první půli stoper Hangeland za asistence Bullarda.

Dost opatrně vstoupily do tohoto utkání obě strany. Především Arsenal byl až nečekaně hodně zaskočený, a i proto mohl Gera v 7. minutě nastartovat Zamoru, jenž však v nadějné pozici pálil velmi nepřesně. Naopak bezmocnost Gunners dokonale ilustruje Walcottova nepřesná přihrávka pod sebe, jež utnula snahu Arsenalu zaskočit v té chvíli rozhozenou obranu Fulhamu.

Hosté naznačili alespoň zčásti svůj potenciál ve 12. minutě, když Van Persie středem hřiště poslal na zteč Adebayora, tomu se balon zastavil o patu, on ho však ještě získal pod kontrolu a střílel jen těsně mimo. Na druhé straně na začátku 15. minuty Zamora hlavou vybojoval střeleckou pozici pro Murphyho, jenž však ze vzduchu bez přípravy pálil dost nepřesně. Příštích pár minut se odehrávalo ve znamení neustálých ztrát balonu ve středu pole, až v 19. minutě Sagna na zadní tyči našel za pomoci menší teče Nasriho, ten do bravurní palebné pozice sklepl Van Persiemu, holandský forvard však trestuhodně minul.

A potrestání na sebe nenechalo dlouho čekat. Katastrofální bránění standardek opět zradilo Arsenal. Hangeland si pro centr z rohu došel naprosto s klidem a ve skluzu, který parádně načasoval, nedal Almuniovi z čtyř metrů žádnou šanci. Stalo se tak 21. minutě. Za dvě minuty málem Kanonýři odpověděli, ovšem Adebayor, jenž o hlavu převýšil všechny bránící soupeře, po centru Sagny zacílil jen do tyče.

Čím dál tím nervóznější Arsenal pak v příštích minutách nedokázal převzít taktovku utkání a dělal jednu chybu za druhou. Když už se tak stalo, zvládli Gunners alespoň zabránit tomu, aby pokusy Cottagers doplachtily až k Almuniovi. Arsenal spoléhal jen na protiútoky, na něž se navíc vydával jen sporadicky. Jeden takový neproměnil po přihrávce Adebayora Walcott, když z hranice šestnáctky pálil nad. To byl ale jen takový výkřik do tmy, jinak působil přechod Arsenalu do útoku dosti křečovitě, jako by spolu hráči hráli prvně. Naopak Fulham sice nijak neurčoval tempo hry, ale houževnatou hrou trápil leckdy obranu rivala. Kanonýrům, a zejména pak Van Persiemu, nepřidalo na sebedůvěře rozhodně ani to, že holandský útočník ke konci první půle pálil z nadějné pozice z přímého kopu vysoko nad a na oplátku si za takový "výkon" vysloužil posměšný jásot a tleskot fandů Fulhamu. Napravit toto zaváhání mohl až v druhém poločase.

Na začátku druhého dějství neměli hráči Arsenalu nějak dramaticky častěji míč na svých kopačkách a jen místy ho zvládli delší dobu nepůjčit soupeři. Střílet už navíc zapomněli úplně, ani Fulham však Almuniu nijak během úvodních deseti minut neotestoval. Po jedné z povedených a v klidu vedených akcí zvládl opět poměrně nebezpečně centrovat Sagna. Stalo se tak v 59. minutě, nikdo z hráčů v červeném však na balon nedosáhl. Na druhé straně za další minutu utekl Seol a Zamora se dostal na hraně malého vápna před bránícího hráče a zakončil trestuhodně nad břevno. Menší nepozornosti obrany Fulhamu pak opět na opačném konci hrací plochy využil Adebayor k velmi nepřesné střele ze střední vzdálenosti. Domácí i nadále dirigovali hru, Kanonýři nemají sílu, o čemž vypovídá i pohodlná kombinace snad pěti borců v bílých dresech, na jejímž konci stál Davies se svou střelou příliš vysoko. Ale i fotbalisté Cottagers nemají v sobě zabudované dynamo, a proto mohl jednu z nepozorností obrany využít Van Persie, když dostal nepatrnou skulinkou míč do středu pole zhruba 20 metrů od branky, aby následně střílel jen těsně vedle bližší tyče. Vzápětí tentýž hráč z přímého kopu otřel svou střelu o zeď, a tudíž neuspěl.

Až v posledních deseti minutách si konečně Arsenal zjednal na hřišti pořádek a hru kontroloval. Ale výsledkem byla v 84. minutě akorát střela Nasriho do protihráče ze strany velkého vápna a Adebayorova střela doprostřed brány. Naopak v jednu chvíli se na branku hostů dokonce řítilo trio fotbalistů v bílém proti samotinkému Songovi. Dempsey však nepochopitelně přečíslení zbrzdil, málem se ukličkoval k smrti a pak se poroučel k zemi. Celé nastavení druhé půle strávili hráči Arsenalu výhradně na polovině soupeře, šance na gól už si ovšem nevytvořili, a tak poněkud nečekaně odcházejí z londýnského derby poraženi.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tenhle zápás musí být jasný fulham je pro mě nejvážnejší kandidát sestupu snad nastoupi i cesc tip stějně jako loni 0:3 goly 2 adebayour 1 van persie

Reagovat
Devil

Tady bude prekvapko.

tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal ma hodne zraneni, remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1?? .............ked Fulham nedokaze vyhrat na Hull city tak nad Arsenalom nema sancu............... jasna 2

Reagovat
Devil

To je trosku hloupe konstatovani nemyslis??? Kazdej zapas je jinej.

To je jak kdybych rekl-Arsenal umi dat jen jeden gol WBA tak je jasny,ze proti jinym nemuze dat ani jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no mas pravdu no............ale bude 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal má plnou marodku, tak myslim že se to bude odvíjet od mušky Adebayora. Ale ta jeho muška byla v prvním zápase dost vychýlená, takže tipuju 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

chybaju iba nasri,diaby a eduardo............ jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

Prej jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a rosicky pochopitelne ..........................2

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zapas bude vyhecovany a vice prece jen verim Arsenalu... Na Craven Cottage nebudou mit vetsi problemy, ale byl bych rad, kdyby meli :-))

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1 som aj podal ale sa pomylil na miesto 2 dal 1 ta teraz musi fulham vyhrať

Reagovat
smazaný uživatel

fulham vyhrje tip!2-1 a vy jste čůráci

Reagovat
Devil

A ty ses na tom s inteligenci podobne jako simpanz!

Reagovat
smazaný uživatel

radši jdi od pc než máma uvidí že hraješ voe

Reagovat
Devil

Ty tady asi moc dlouho nejses ze?

Reagovat
smazaný uživatel

navíc to nebylo na tebe ale na jistého r.v.p.-11.jedenáctka asi značí věk,

Reagovat
smazaný uživatel

ne to značí Robinovo číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

WE ARE FULHAM! !SUPER FULHAM!!!FFC!!!!!WE ARE FULHAM!!!FUCK ARSENA!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak co říkáte?COME ON YOU WHITES

Reagovat
smazaný uživatel

je to naseeeeee COYW

Reagovat
smazaný uživatel

ouuuuuuu Arsenal jsou chujiiiiiiiiiii c¨mon chelsea dneska nedokazali nic jen hrat jak prasata

Reagovat
plechi

coyw!

Reagovat
smazaný uživatel

no do svině

Reagovat
Devil

Super prekvapeni!

Reagovat
cerwi

jééé krásnej výsledek dobře Fulham. Sice sem fanda Suprs ale to že scumové prohráli mi apson zlepšilo po včrejšku nálada

Reagovat
smazaný uživatel

naštval mě liverpool,tak tohle mi aspoň trochu zlepšilo náladu,a teĎ ještě chelsea,a ještě zítra comon portsmouth,a bude vymalováno

Reagovat
smazaný uživatel

FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAMMMMM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele