13. kolo
16.11.2008 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Middlesbrough FC 1:1

Middlesbrough se letos daří nadmíru dobře. V předminulém kole porazilo Aston Villu a také dnes v Goodison Parku proti Evertonu sahalo po vítězství. Nakonec si ale oba týmy rozdělily po bodu za remízu 1:1.

Stačilo pouhých osm minut a už se hosté překvapivě ujali vedení. Downing dokázal najít na pravé straně hřiště O’Neilla, ten v poklidu kontroloval míč a po nějakém čase se odhodlal ke střele, díky čemuž se stal prvním úspěšným střelcem tohoto duelu. Pro Everton to znamenalo jediné - zvýšit útočné snažení a věřit, že dokáže co nejrychleji vyrovnat. Střely Yakuba i Fellainiho byly ale zblokovány.

V 31. minutě se Everton dožadoval penalty po faulu brankáře Turnbulla na hlavičkujícího Yakuba, ale bezúspěšně. O tři minuty později mířil jen těsně nad Yobo a hostující jednička si mohla hodně nahlas oddechnout. Domácí fotbalisté se ovšem nevzdávali a toužily ještě do přestávky vyrovnat. Při poslední příležitosti Cahilla ovšem scházela opět přesnost. Australský reprezentant poslal hlavou míč o zem těsně vedle tyče.

Také po změně stran patřily ty nejlepší příležitosti Toffees, kterým se nakonec povedlo také vyrovnat. Skórovat mohli již v 56. minutě, kdy si skvělou přihrávku od Artety zpracoval kolega ze zálohy Leon Osman, probojoval se až ke střele a pořádně vystrašil brankáře Turnbulla. Jeho zakončení ale nebylo ideální, což si moc dobře uvědomoval.

Evertonu to nakonec vyšlo až v 65. minutě. Centr z přímého kopu poslal do pokutového území Mikel Arteta, našel hlavu Yakuba, jenž se dokázal prosadit. Bylo jasné, že se svěřenci kouče Moyese pouze s bodem spokojit chtít nebudou. I přes velkou snahu ale výsledek otočit nedokázali.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

everton potvdi formu a vyhraje nejtesnejsim rozdilem

Reagovat
smazaný uživatel

vdim to take na everton

Reagovat
smazaný uživatel

přesnější tip nikdo nemá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele