24. kolo
31.01.2009 16:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Trotters nakonec oslavují cenné tři body

Bolton sice připustil drama, nakonec však Tottenhamu nedaroval ani bod. Poté, co se ujal senzačního vedení 2:0, nechal soupeře v rozmezí dvou minut vyrovnat, pak však znovu zaúřadoval Davies a defenziva Spurs, dnes obzvláště tápající při bránění standardek, inkasovala potřetí.

Všechno se točilo jen okolo Spurs v časných minutách tohoto střetnutí. Už ve třetí minutě například sklepl Modrič dlouhý výkop Cudiciniho do cesty Bentleyho, jehož ovšem vychytal pozorný Jaaskelainen. V minutě deváté však nadvládu Londýňanů náhle utnul Taylor se svým znamenitým centrem na hlavu Daviese. Ten si nejprve musel poradit s Dawsonem, aby následně zacílil příliš vysoko. Další příležitost nachytat Kohouty na švestkách měl v 18. minutě křídelník Makulula, ve vynikající příležitosti však zakončoval hodně nepřesně. Za pět minut pro změnu kombinace Marka Daviese se Steinssonem nesla ovoce pro Kevina Daviese, jenž ovšem znovu nedokázal vtěsnat svou hlavičku mezi tři tyče.

Z chvilkové letargie se Tottenham znovu probudil až ve 26. minutě opět prostřednictvím Davida Bentleyho. Tentokráte ho našel Lennon, který obral o míč Steinssona, Jaaskelainen však pozorně zasáhl. To jeho protějšek Carlo Cudicini byl po půl hodině bezmocný proti hlavičce Puygreniera, jehož ke skórování krásným centrem ze standardní situace vyzval Mark Davies. Kohouti bránění tohoto přímého kopu opravdu nezvládli a do konce poločasu už odpovědět nedokázali. Příležitost k tomu koneckonců měli jen jedinou, když si Pavljučenko naběhl na Zokorův balon, aby posléze nezakončil ideálně.

Bolton vedení nad věhlasným soupeřem značně povzbudilo a po návratu ze šaten pokračovali Trotters v aktivní hře. V 55. minutě ještě Makulula z otočky vypálil pánu bohu do oken, o osm minut později už ovšem zahřmělo se vším všudy. Spurs nebyli schopni uklidit míč z vlastní šestnáctky, Puygrenier ho přistrčil ke Kevinu Daviesovi, jenž si ho excelentně zpracoval a napálil do vzdálenější šibenice.

Tottenham na další nepříznivou změnu stavu reagoval nahrazením Čorluky Chimbondou a na první pohled nevýrazným střídáním si velmi pomohl. V 73. minutě totiž pronikl po pravé straně Lennon, ještě postrčil míč dopředu pro Chimbondu, který na poslední chvíli hledal před brankou dalšího střídajícího borce, Darrena Benta. Tomu jen stačilo špičkou kopačky posunout balon do sítě. A neuběhly ani dvě minuty a senzační vyrovnání bylo na světě. Chimbondův centr domácí odvrátili jen k Palaciosovi, jenž v akrobatické pozici bez přípravy zakončoval přímo do Jaaskelainena. Finský golman ve službách Wanderers ovšem zvládl balon jenom vyrazit, a to přímo k Bentovi, který ho ztrestal ukázkovými "houslemi" - 2:2.

Poněkud nečekaně se však Bolton dokázal z tohoto šoku otřepat. V 78. minutě ještě Mark Davies po přistrčení Smolarka sice nepochodil, ovšem tři minuty před vypršením řádné hrací doby se Trotters opět povedla standardní situace a bylo hotovo. Protentokrát zahřmělo po rohovém kopu, když nejvýše vyskočil Kevin Davies a svou druhou trefou v zápase strhl vítězství na stranu sebe a svých spoluhráčů.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Favorizoval bych Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele